Ακριβώς πριν από 143 χρόνια, η υπογραφή της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου καθιέρωσε τη Βουλγαρία ως ανεξάρτητο κράτος.

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Ημέρα Απελευθέρωσης της Βουλγαρίας, μια εθνική εορτή που εορτάζεται στην 100ή επέτειο αυτής της ιστορικής ειρηνευτικής συμφωνίας.

Στο έργο τέχνης Doodle απεικονίζεται η βουλγαρική σημαία, η οποία σήμερα υψώνεται σε μνημεία σε ολόκληρο το έθνος που έχουν ισχυρούς δεσμούς με την ιστορία της Ημέρας Απελευθέρωσης.

Το Shipka Pass – ένα γραφικό πέρασμα που διασχίζει τα Βαλκάνια Όρη – φιλοξενεί έναν από τους πιο σημαντικούς ιστορικούς χώρους που είναι γεμάτοι λείψανα του αγώνα της ανεξαρτησίας της χώρας.

Ένα χάλκινο λιοντάρι φρουρεί την είσοδο του μνημείου που οδηγεί σε 890 πέτρινα σκαλοπάτια μέχρι το μνημείο στην κορυφή.

Ως παράδοση διακοπών, οι ντόπιοι και οι τουρίστες πλημμυρίζουν το μνημείο με στεφάνια από λουλούδια και βουλγαρικές σημαίες για να τιμήσουν το παρελθόν τους.

Στην πρωτεύουσα Σόφια, η σημαία υψώνεται ψηλά πάνω από την πόλη για να σηματοδοτήσει την έναρξη των τελετών της Ημέρας Απελευθέρωσης, καθώς οι εθνικοί ηγέτες συγκεντρώνονται σε αλληλεγγύη για να τιμήσουν εκείνους που βοήθησαν στην ενοποίηση της Βουλγαρίας σε όλη την περήφανη ιστορία της.

Η Δημοκρατία της Βουλγαρίας είναι χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Βρέχεται στα ανατολικά από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ συνορεύει με την Ελλάδα στα νότια, την Τουρκία στα ανατολικά, τη Βόρεια Μακεδονία στα δυτικά, τη Σερβία και τη Ρουμανία στα βόρεια.

Φυσικό σύνορο μεταξύ της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας αποτελεί ο ποταμός Δούναβης.

Με έκταση 110.994 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Βουλγαρία είναι η 16η σε έκταση χώρα της Ευρώπης.

Η θέση της την έχει καταστήσει σταυροδρόμι διαφόρων πολιτισμών και ως τέτοιο ανέδειξε μερικά από τα αρχαιότερα μεταλλουργικά, θρησκευτικά και άλλα πολιτιστικά τεχνουργήματα στον κόσμο.

Καλή Ημέρα Απελευθέρωσης, Βουλγαρία!

Ημέρα Απελευθέρωσης της Βουλγαρίας 2021Ημέρα Απελευθέρωσης της Βουλγαρίας 2021

Πηγή: www.enimerotiko.gr

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *