Νικολά Σαρκοζί: Ποινή φυλάκισης τριών χρόνων επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας για διαφθορά. Του έχει δοθεί περιθώριο 10 ημερών για να ασκήσει έφεση.

Νικολά Σαρκοζί: Η ποινή φυλάκισης

Παρά τις προσπάθειες του δικηγόρου του για να αθωωθεί, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας αντιμετωπίζει τρία χρόνια φυλάκισης εκ των οποίων τα δύο είναι με αναστολή. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή και ο πρώην δικηγόρος του Thierry Herzog, αλλά και 5 χρόνια απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος. Ίδια ποινή φυλάκισης με αυτή του Σαρκοζί επιβλήθηκε και στον πρώην δικαστή, Gilbert Azibert.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σαρκοζί θα εκτίσει σίγουρα ποινή φυλάκισης ενός έτους και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι πιθανότατα σε κατ΄οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο οικονομικός εισαγγελέας είχε ζητήσει σκληρότερη ποινή για τον Σαρκοζί αφού κρίθηκε ότι με την συμπεριφορά του προκάλεσε ανήκεστο βλάβη στην εικόνα της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Κατά την διάρκεια της δίκης ερευνήθηκε αν ο Σαρκοζί προσπάθησε μέσω του δικηγόρου του Thierry Herzog, αλλά και του δικαστή Gilbert Azibert να αποσπάσει πληροφορίες για τον ίδιο στην υπόθεση Μπετανκούρ.

Νικολά Σαρκοζί: Τι ακριβώς είχε συμβεί

Η ιστορία ξεκινά το 2014 με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, ενώ την ίδια περίοδο γινόταν έρευνα για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του 2007 του Σαρκοζί μέσω της Λιβύης του Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Σαρκοζί αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εις βάρος του και πρόκειται για την πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας που ένας πρώην Πρόεδρος δικάζεται για διαφθορά. Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που πρώην Πρόεδρος καταδικάζεται.

Το 2011, ο Ζακ Σιράκ είχε βρεθεί ένοχος για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και του είχε επιβληθεί ποινή δυο ετών με αναστολή για όσα έκανε ως δήμαρχος Παρισιού. Ο τελευταίος Πρόεδρος που είχε μπει στην φυλακή, ήταν ο Marshall Philippe Pétain, που ήταν συνεργάτης των Ναζί.

Στις 17/3 ξεκινάει η δίκη “Bygmalion”.

Πηγή: www.enimerotiko.gr

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *