Την απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα η AstraZeneca να διακόψει παγκοσμίως τις δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου κατά της COVID-19, μετά την ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους μετέχοντες, εξήρε ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σημειώνοντας ότι αυτό δείχνει πως η εταιρεία θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια.

«Είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουμε στις δοκιμές, είναι μια δοκιμή που διεξάγεται καλά. Η ασφάλεια είναι πάντα ένα κρίσιμο ζήτημα, είναι σημαντική και αυτοί αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό με τον αρμόζοντα τρόπο», δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Όταν της ζητήθηκε να αντιδράσει όσον αφορά την χρήση πειραματικών εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού στην Κίνα και τη Ρωσία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χάρις δήλωσε ότι «ο ΠΟΥ θα ήθελε να δει μια αναμέτρηση μεταξύ των εμβολίων, ώστε να έχουμε σαφείς πληροφορίες και να δούμε τα αποτελέσματα του ενός έναντι του άλλου».

Οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για τον κορονοϊό της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είχαν διακοπεί την περασμένη εβδομάδα μετά την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους μετέχοντες.

Στη συνέχεια η εταιρεία ανακοίνωσε το Σάββατο (12/09) ότι ξανάρχισε τις δοκιμές του εμβολίου της στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας ολοκλήρωσε την έρευνά της για το θέμα και απεφάνθη ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν οι δοκιμές.

Πηγή: www.newsbeast.gr

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *