Τη συγκίνησή της εξέφρασε η Άννα Κορακάκη για την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να είναι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Oλυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες «Τόκιο 2020».

Η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής θα γίνει η πρώτη γυναίκα στην ιστορία, που θα είναι η πρώτη λαμπαδηδρόμος που θα παραδώσει τη Φλόγα.

Η ΕΟΕ προχώρησε σε αυτή την απόφαση στο χθεσινό της συμβούλιο, κάνοντας δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής λαμπαδηδρομίας και χρίζοντας την δις ολυμπιονίκη, ως το πρώτο πρόσωπο που θα πάρει το Ολυμπιακό Φως, αμέσως μετά τη γέννησή του στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου στην Αρχαία Ολυμπία, ξεκινώντας το ταξίδι του για το Τόκιο, όπου θα φιλοξενηθούν φέτος οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 19 Μαρτίου, θα μεταφέρει η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, ως τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους.

Κορακάκη: Ο αθλητισμός μου χαρίζει μεγάλες συγκινήσεις

Μόλις ενημερώθηκε η Άννα Κορακάκη για την απόφαση της ΕΟΕ, ανέβασε μία φωτογραφία της στο Instagram με τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία και στην ανάρτησή της έγραψε ότι νιώθει τεράστια τιμή για την επιλογή της και εξέφρασε τη συγκίνησή της για στιγμές σαν αυτή στον αθλητισμό.

Η σκοποβόλος έκανε αναφορά μάλιστα και στην Κατερίνα Στεφανίδη, που θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος.

«O αθλητισμός συνεχίζει να μου χαρίζει τόσο μεγάλες συγκινήσεις! Σήμερα, μου ανακοινώθηκε επίσημα πως στις 12 Μαρτίου θα είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Μία εβδομάδα αργότερα, η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος που παραδίδει τη Φλόγα.

Ευχαριστώ την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την τεράστια τιμή, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα στη χώρα μας θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως από την Αρχαία Ολυμπία, πριν ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι σε όλο τον κόσμο, για να φωτίσει στο Ολυμπιακό στάδιο και την έναρξη των ΧXII Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο!», έγραψε χαρακτηριστικά.

View this post on Instagram

O αθλητισμός συνεχίζει να μου χαρίζει τόσο μεγάλες συγκινήσεις! Σήμερα, μου ανακοινώθηκε επίσημα πως στις 12 Μαρτίου θα είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Μία εβδομάδα αργότερα, η @stefanidi_katerina θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος που παραδίδει τη Φλόγα. Ευχαριστώ την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την τεράστια τιμή, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα στη χώρα μας θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως από την Αρχαία Ολυμπία, πριν ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι σε όλο τον κόσμο, για να φωτίσει στο Ολυμπιακό στάδιο και την έναρξη των ΧXII Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο!🕊 / Extremely honoured, extremely moved! Today the @hellenic_olympic_committee announced I will have the honor to be the first torchbearer for @tokyo2020 Olympics on March 12! A week later, @stefanidi_katerina will deliver the torch as the last torchbearer. What a GREAT HONOR that is, since it's the first time in history a woman carries the Olympic Torch from Ancient Olympia, where its journey around the world begins, till it reaches the Tokyo Olympic Stadium on July 24th for the XXII Olympiad!✨ #thankful #olympictorch #torch #olympics #greece #tokyo2020

A post shared by Anna Korakaki (@annakorakaki) on Feb 6, 2020 at 12:58pm PST

Πηγή: www.newsbeast.gr

.trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *