Το «αντίο» στο 2019 βρίσκει την ελληνική ιστιοπλοΐα με μετάλλιο σε μεγάλο διεθνή αγώνα. Είναι το αργυρό που κατέκτησαν στα Σταρ οι Αιμίλιος Παπαθανασίου – Στέλιος Νούτσος, στη Νίκαια της Γαλλίας. Εκεί έγινε η «63η Nice Christmas Reggatta» του European Winter Circuit που δίνει 250 βαθμούς για την συμμετοχή στον τελικό του περίφημου Star Sailor League.

Στον αγώνα έτρεξαν 26 σκάφη με 52 αθλητές από εννέα χώρες και το μετάλλιο των ιστιοπλόων του Ολυμπιακού αποκτά μεγαλύτερη αξία, δεδομένου ότι είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλα ονόματα της κλάσης και της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας γενικότερα.

Πρώτος τερμάτισε ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, Αυστριακός Χ. Σπιτζάουερ, με πλήρωμα τον Κ. Νεχάμερ, οι οποίοι συγκέντρωσαν 13 βαθμούς.

Οι Έλληνες αθλητές με το σκάφος «THRYLOS» ήταν δεύτεροι με 24 βαθμούς και την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Ιταλοί Π. Ναζάρο – Α. Βόνγκερ με 30 βαθμούς. Ο διάσημος Γάλλος Ξ. Ρόχαρτ -Ολυμπιονίκης της Αθήνας και παγκόσμιος πρωταθλητής-  με πλήρωμα τον Τ. Γκιόργκι τερμάτισε στην 10η θέση.

Στις επτά ιστιοδρομίες που έγιναν το ελληνικό σκάφος τερμάτισε στις θέσεις 1, 10, 3, 2, 8, 1 και 9 αντίστοιχα. Οι Παπαθανασίου – Νούτσος έκαναν έναν εξαιρετικό αγώνα και μετά από αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι θα τα καταφέρουν να βρίσκονται στον τελικό του Star Sailor League, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2020 στις Μπαχάμες.

Πηγή: www.newsbeast.gr

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *