Παγκοσμίως ρεζίλι με την απίστευτη μεθόδευση της κυβέρνησης!

Νέα τροπή στο ζήτημα του διαγωνισμού για την άδεια καζίνο στο Ελληνικό μετά από την καταγγελία της εταιρείας Hard Rock International, σύμφωνα με την οποία οι νομικοί σύμβουλοι της Επιτροπής που ελέγχει τους φακέλους υποψηφιοτήτων, είναι και δικηγόροι της ανταγωνίστριας εταιρείας!!

Την καταγγελία δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Hard Rock International, Τζιμ Άλλεν, μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤ1 και όπως είπε ενημέρωσε τους αρμόδιους υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Χρήστο Σταϊκούρα κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους σε επιχειρηματικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη.

«Σήμερα ενημερώσαμε την Επιτροπή Διενέργειας και την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, για κάποιες ανησυχίες που έχουμε επί της διαδικασίας. Μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν νομικοί σύμβουλοι που δεν συμβουλεύουν απλά την επιτροπή, αλλά συμβουλεύουν και τον άλλον συμμετέχοντα, τον άλλο ανταγωνιστή. Προφανώς αυτό με ανησύχησε πολύ και το επισημάναμε αυτό και στους τρεις υπουργούς με τους οποίους είχαμε συναντήσεις», είπε ο κ. Άλλεν, και συμπλήρωσε:

«Νομίζω ότι είναι μία διαδικασία ένας εναντίον ενός, δηλαδή σύγκρουση συμφερόντων. Οπότε όταν αυτό περιήλθε στα υπ΄όψιν μας, επιβεβαιώσαμε ότι δεν είναι απλά φήμες. Εμείς θέσαμε υπ΄όψιν των υπουργών τις πληροφορίες για το δικηγορικό γραφείο, καθώς και όλη τη διαδικασία. Είναι όντως πολύ ανησυχητικό. Διότι η σύγκρουση συμφερόντων είναι το πρώτο πράγμα που γίνεται σε κάθε νομική διαδικασία και το να γνωρίζεις ότι δικηγόροι που συμβουλεύουν την Επιτροπή στην ουσία συνεργάζονται ταυτόχρονα κάπως με τον ανταγωνιστή, είναι κάτι που δυσκολεύει τη ζωή μας για να έχουμε μια ίση ευκαιρία.»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Άλλεν είπε ότι: «Θα περιμέναμε στο εξής τις ίδιες δεσμεύσεις που είχαμε από τις πρώτες, αρχικές συναντήσεις, πριν δύο χρόνια. Ότι η διαδικασία θα είναι δίκαιη και θα επικυρωνόταν με τον σωστό τρόπο και θέλουμε να ελπίζουμε ότι τώρα που οι υπουργοί και όχι μόνο η Επιτροπή είναι ενήμεροι γι αυτά τα πολύ ουσιαστικά ζητήματα, θα τα ερευνήσουν και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε

«Δεν θέλω να χαρακτηρίσω (τον διαγωνισμό) ως μη δίκαιο. Αλλά ασφαλώς μας απασχολεί ότι κάτι υπάρχει, μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων στον συγκεκριμένο τομέα. Δικηγόροι που συμβουλεύουν μέλη της Επιτροπής που θα επιλέξουν ποιός πιθανόν θα εξαιρεθεί από τη διαδικασία. Αν ειλικρινά έχουν σχέσεις με την εταιρεία μας ή άλλη εταιρεία που μετέχει στη διαδικασία αυτό δεν είναι κάτι που θα χαρακτηριζόταν ως κανονική διαδικασία σε οποιαδήποτε χώρα» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Έχουμε παρουσία σε 75 χώρες του κόσμου, οπότε έχουμε εμπειρία σε τέτοιες διαδικασίες. Κανονικά αυτό είναι κατά 100% άμεση αποβολή. Πιστεύω ότι μία εταιρεία όπως η Hard Rock International, επειδή προφανώς θα εξαντλήσουμε κάθε έννομο δικαίωμα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί η δράση μας είναι διεθνής, είμαστε μία εταιρεία διεθνούς εμβέλειας και όχι μία τοπική επιχείρηση. Και φυσικά ο κόσμος θα καταλάβει ότι αν καταγγείλουμε τη διαδικασία και δε λέμε ότι το θέλουμε, αλλά αν το κάνουμε, προφανώς θα υπάρξει μεγάλη ανησυχία για το αν κάποιος θα θελήσει να κάνει δουλειές στην Ελλάδα».

Η καταγγελία έχει κατατεθεί και επίσημα στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, καθώς και στους εποπτεύοντες Υπουργούς.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων του:

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *