Η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών στους δρόμους γίνεται πιο εύκολη, καθώς εγκαινιάζεται η χρήση των ανοιχτών δεδομένων που προέρχονται από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Οδικής Ασφάλειας της περιφέρειας Αττικής. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων του νέου Κέντρου.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε και κάτι πολύ ευρύτερο: αλλαγή στη φιλοσοφία και τη συνέργεια που θα αναπτύξει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την περιφέρεια Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό, με τη δημοσιοποίηση από την πλευρά της περιφέρειας ανωνυμοποιημένων δεδομένων από την κίνηση στους δρόμους, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής του πολίτη και την σχέση του με το κράτος. Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και ανοιχτά δεδομένα θα βελτιώσουμε τις ζωές των συμπολιτών μας», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τι σημαίνει η χρήση των ανοιχτών δεδομένων; Ερευνητές και επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα χρήσης των δεδομένων και αξιοποίησής τους για τη δημιουργία νέων εφαρμογών που θα διευκολύνουν -στην προκειμένη περίπτωση- την κίνηση και την κυκλοφορία στους δρόμους της Αττικής και κατ» επέκταση στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Σημειώνεται ότι, το Κέντρο έχει 24ωρη και αδιάκοπη εικόνα της κυκλοφορίας στην Αττική, εποπτεύει τα αντλιοστάσια στις υπόγειες σήραγγες και τους κόμβους φωτεινής σηματοδότησης, διαχειρίζεται τις πινακίδες πληροφόρησης και δίνει σήματα στην ΓΑΔΑ για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους. Έτσι, ανοίγοντας τα δεδομένα, δημιουργείται ένα οικοσύστημα χρήσης γύρω από αυτά.

Πηγή: www.newsbeast.gr

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *