Ο σάλος που προκλήθηκε με τα κακοποιημένα γαιδουράκια της Σαντορίνης πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, μετά την επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Μάκη Βορίδη για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης που έστειλε ο ελληνικής καταγωγής ντράμερ των Mötley Crüe, Τόμι Λι.

Ο γνωστός μουσικός στην επιστολή του ζητάει να σταματήσει ο βασανισμός των τετράποδων που χρησιμοποιούνται ως «ταξί» από τους ντόπιους για την μεταφορά των τουριστών.

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με τη daily mail ο Μάκης Βορίδης απάντησε στον μουσικό και υποσχέθηκε τσουχτερά πρόστιμα σε όσους κακοποιούν τα γαιδουράκια, τα οποία θα φτάνουν και τις 30.000 ευρώ.

««Η ευημερία των παραγωγικών ζώων, των εργαζόμενων ζώων και γενικά όλων των ζώων της χώρας μας αποτελεί μεγάλη μέριμνα για εμένα προσωπικά και για το υπουργείο μας. Σε περίπτωση παραβίασης της ισχύουσας νομοθεσίας από τις ελεγκτικές αρχές, οι παραβάτες θα υπόκεινται σε αυστηρές κυρώσεις.»

Το περασμένο καλοκαίρι ο Τόμι Λι επισκέφθηκε τη Σαντορίνη και είδε το μέγεθος του προβλήματος, υπογραμμίζοντας στο κείμενο ότι οι σκληρές εικόνες που αντίκρυσε θα τον ακολουθούν πάντα.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ο διάσημος αστέρας της ροκ αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει γαϊδουράκι για τη μεταφορά του ενώ ενημέρωσε και την PETA με σκοπό να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει η βάρβαρη αυτή πρακτική.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Τόμι Λι προς τον Υπουργό Αργοτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη:

«4 Δεκεμβρίου 2019

Κύριος υπουργός Μάκης Βορίδης

Ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ελλάδα

Κύριε Υπουργέ Μάκη Βορίδη,

Είναι για μένα μεγάλη τιμή να έχω γεννηθεί στην Αθήνα. Όταν βρίσκομαι σε περιοδεία με τους Mötley Crüe μιλάω περήφανος για την ελληνική μου καταγωγή. Όμως κάτι αμαυρώνει το όνομα της Ελλάδας και ελπίζω εσείς να μπορέσετε να συμβάλλετε στην επίλυση αυτού του προβλήματος: Εννοώ την φρικτή κακοποίηση εξαντλημένων γαϊδουριών και μουλαριών, τα οποία πρέπει να κουβαλούν τους τουρίστες στους κατακόρυφους λόφους της Σαντορίνης. Επισκέφτηκα το νησί αυτό το καλοκαίρι σε ταξίδι με θαλαμηγό. Προσδέσαμε στο νησί δύο ημέρες κι εγώ αρνήθηκα να μεταφερθώ στο κέντρο της πόλης πάνω σε ένα γάιδαρο.

Στο CNN είδα πρόσφατα αυτό το άρθρο και μετά απ’ αυτό αποφάσισα να αναλάβω δράση μαζί με τους φίλους μου από την PETA, ώστε να σταματήσει αυτός ο βασανισμός των ζώων. Με εξόργισε ιδιαίτερα ότι ο νόμος που υιοθετήθηκε πριν από λίγα χρόνια για την προστασία των γαϊδουριών δεν εφαρμόζεται. Οι τουρίστες της Σαντορίνης θα πρέπει να χρησιμοποιούν το εξαιρετικό συρματόσχοινο! Αντί αυτού κάθονται μαζικά πάνω σε εντελώς εξαντλημένους γαϊδούρια, που κουβαλάνε τους ανθρώπους και ανεβοκατεβαίνουν πολλές φορές την ημέρα τα 500 σκαλοπάτια μεταξύ του λιμανιού και της παλιάς πόλης των Φηρών.

Σαμάρια που δεν είναι καλά τοποθετημένα προκαλούν ανοιχτές πληγές οι οποίες πολλές φορές δεν λαμβάνουν θεραπεία. Τα ζώα δεν έχουν καθόλου προστασία από τον καυτό ελληνικό ήλιο και κάνουν μόνο σπάνια διαλείμματα. Ούτε καν τα δίνουν τροφή και νερό. Οι εικόνες αυτών των ζώων που υποφέρουν με ακολουθούν μέχρι σήμερα.

Είναι στο χέρι σας, να σταματήσετε αυτόν τον βασανισμό των ζώων και η Σαντορίνη να γίνει ένας ωραίος τόπος για τουρίστες και για ζώα. Παρακαλώ σταματήστε την ξεπερασμένη ταλαιπωρία των «ζώων-ταξί». Θα χαρώ για την απάντησή σας. Ευχαριστώ για το χρόνο και τις προσπάθειές σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Tommy Lee».

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *