Σύγκλιση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στο βασικό περιεχόμενο των Κωδίκων, κατήγγειλε η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις» και υπογράμμισε ότι σήμερα η ΝΔ πάει τους Κώδικες ένα βήμα, παρά πέρα, σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

«Οι Κώδικες, όπως τους έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ενισχύονται με μέτρα τα οποία μπορεί να αξιοποιηθούν σε βάρος του «εχθρού λαού», όπως με τον εμπλουτισμό του άρθρου 187Α, του λεγόμενου τρομονόμου, που έμεινε άθικτος το προηγούμενο διάστημα. Αυτό γίνεται και με την αυστηροποίηση των ποινών αλλά και αδικημάτων που παραπέμπουν στην καταστολή εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων. Από την άλλη συρρικνώνονται τα όποια κατοχυρωμένα, ακόμα, δικαιώματα του κατηγορουμένου, ενώ με μια σειρά νέους θεσμούς, πλήτεται όλο και περισσότερο το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Η κ. Κομνηνάκα υποστήριξε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει ακόμα περισσότερο, με σταθερά βήματα, σε μια σειρά απαραίτητες αλλαγές για την προσαρμογή της κρατικής λειτουργίας στις νέες συνθήκες, επιλέγει όμως να χρησιμοποιήσει, ακόμα περισσότερο τη λογική του μαστίγιου, με την απροκάλυπτη εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», όπως είδαμε και με σειρά άλλα νομοθετήματα, που έφερε ήδη η κυβέρνηση, όπως την καταστρατήγηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Τέλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτίμησε ότι τα μέτρα αποβλέπουν στη θωράκιση του καπιταλιστικού συστήματος σε μια νέα πιο βαθιά και συγχρονισμένη οικονομική κρίση, ιδίως από τις αντιδράσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος που επιχειρείται τώρα να μπουν πιο βαθιά στο γύψο.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *