Το να διοργανώσεις ένα πάρτι και να είναι πετυχημένο θέλει τέχνη!

Στο πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Born to party. Forced to work» ο Bronson van Wyck, ο άνθρωπος που το Vogue χαρακτήρισε «Ο Μάγος του Όζ» στον σχεδιασμό των πάρτι της Νέας Υόρκης, αναλύει τους βασικούς πυλώνες της τέχνης του εορτασμού σε ένα τόμο, με παραδείγματα των πολλών επιτυχιών του, αλλά και κάποιων διασκεδαστικών αποτυχιών.

Το εισαγωγικό βιβλίο είναι πλούσια εικονογραφημένο με φωτογραφίες από τα πιο εντυπωσιακά γεγονότα που οργάνωσε ο Bronson van Wyck, για όσους θέλουν να διοργανώνουν πάρτι διασκεδαστικά τόσο για τους οικοδεσπότες όσο και για τους καλεσμένους.

Με καταγωγή από τους πρώτους αποίκους της Νέας Υόρκης από τις Κάτω Χώρες, παιδικά χρόνια σε αγρόκτημα στο Αρκάνσας, πτυχίο από το Γέιλ και πρώην καριέρα ως υπεύθυνος για το πρωτόκολλο στην πρέσβειρα Πάμελα Χάριμαν στο Παρίσι ο Van Wyck έχει αναλάβει τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον και Μπάρακ Ομπάμα, τη Beyonce, τους οίκους Hermes, Bulgari και Chanel.

Στη Γαλλία ο Van Wyck έμαθε τη σημασία της διάταξης των θέσεων σε μία εκδήλωση και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στους φιλοξενούμενους.

Η εταιρεία του Van Wyck & Van Wyck, στην οποία έχουν ρόλους η μητέρα και η αδερφή του, σχεδιάζει εμπειρίες, βασισμένες στην έννοια της φιλοξενίας όπως την έζησαν στη μικρή πόλη του αμερικανικού νότου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν υπήρχαν κινηματογράφος, μπαρ, εστιατόριο, μουσείο. Ως εκ τούτου, ήμασταν απόλυτα και πλήρως υπεύθυνοι για το σύνολο της εμπειρίας των καλεσμένων» δήλωσε ο Bronson van Wyck σε συνέντευξη στον εκδοτικό οίκο Phaidon από τον οποίο κυκλοφόρησε το βιβλίο του.

«Θεωρώ ότι οι θεμελιώδεις αρχές της φιλοξενίας δεν αλλάζουν, είναι μια πράξη γενναιοδωρίας, αβρότητας και ιεροτελεστίας που κάθε πολιτισμός στον πλανήτη έχει επινοήσει για να δημιουργήσει έναν τρόπο για να αλληλεπιδρούν οι ξένοι σε έναν ασφαλές χώρο, να μπορούν οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς, να αποκαλύπτουν τον εαυτό τους και να γνωρίσουν κάποιον άλλο που κάνει το ίδιο πράγμα» τόνισε.

Ο ρόλος του οικοδεσπότη καταλαμβάνει σημαντική θέση στο βιβλίο του Van Wykc. Οι απόψεις του για τις ευθύνες του οικοδεσπότη έχουν απαρχές στην ελληνική μυθολογία και την ιστορία του Φιλήμονα και της Βαυκίδος. Η πόρτα τους ήταν, όπως ανέφερε ο θρύλος, η μόνη ανοιχτή σε δύο οδοιπόρους, οι οποίοι αποδείχτηκε ότι ήταν ο πατέρας των θεών Δίας και ο γιος του, Ερμής. Η ωδή του Οβιδίου στη φιλοξενία λειτουργεί για τον Van Wyck ως εντολή για καλοσύνη, γενναιοδωρία και ανοιχτή προσωπικότητα. Είναι οι αρετές πάνω στις οποίες η μητέρα του και ο ίδιος ίδρυσαν την εταιρεία τους πριν από περισσότερα από 15 χρόνια – και που κάνουν κάθε πάρτι καλύτερο.

Καθήκοντα και ευθύνες έχει και ο καλεσμένος σε ένα πάρτι. «Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται υποχρεωμένοι ή ότι κάνουν χάρη στον οικοδεσπότη όταν βρίσκονται στο πάρτι του. Δεν κάνετε σε κανέναν καμία χάρη. Είστε η χορωδία. Η δουλειά σας είναι είτε να έρθετε και να υποστηρίξετε τον σολίστ ή να μείνετε σπίτι και να παραγγείλετε κινέζικο φαγητό» τονίζει ο συγγραφέας.

Μία από τις καλύτερες αναμνήσεις του, όπως ο ίδιος εξιστορεί ήταν ένα πάρτι για την Pirelli στο οποίο τραγούδησε ο Αντρέα Μποτσέλι. Στη συνέχεια άρχισε να τραγουδά η Χέδερ Χέντλεϊ και ο Μποτσέλι χόρεψε στα παρασκήνια με τη σύζυγό του.

Τα τελευταία χρόνια ο Van Wyck, έχει αξιοποιήσει τις ικανότητές του και για τις δικές του εορταστικές εκδηλώσεις, όπως το πάρτι γενεθλίων του το καλοκαίρι του 2018 με θέμα «Ένας Ομηρικός Χορός», που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Μυκόνου. Η πρόσκληση για την εμπνευσμένη από την Οδύσσεια εκδήλωση προέτρεπε τους επισκέπτες να «αποκαλυφθούν και να είναι επικοί».

Στο βιβλίο περιγράφονται οι δεξιώσεις του οίκου Chanel, η γαμήλια δεξίωση του μεγιστάνα του κινηματογράφου Τζορτζ Λούκας και τα 40α γενέθλια του ράπερ P. Diddy και δίνονται πρακτικές συμβουλές για όλες τις πτυχές μιας επιτυχημένης γιορτής.

Τα κεφάλαια αφορούν όλες τις λεπτομέρειες από τις προσκλήσεις (ψηφιακά ή σε χαρτί, πρώτα σε χαρτί και υπενθύμιση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) έως το after party, το οποίο είναι συχνά το κυριότερο σημείο αναφοράς. Για τον Van Wyck ισχύουν μόνο δύο κανόνες: όχι φωτογραφίες και καλό πρωινό. Η δυναμική του after party υποδηλώνεται διακριτικά στη φράση: «Εξαιρετικά πράγματα μπορεί να συμβούν, αν απομείνει μόνον ο σκληρός πυρήνας».

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *