Συνεδρίασε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, με την παρουσία εκπροσώπων από όλους τους συναρμόδιους φορείς (δήμος Αθηναίων, περιφέρεια Αττικής, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, ΟΑΣΠ, Ερυθρός Σταυρός, ΕΥΔΑΠ κ.α.), το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του δήμου Αθηναίων.

Βασικός σκοπός του Σ.Τ.Ο., όπως ορίζει ο νόμος, είναι ο συντονισμός των δράσεων του απαραίτητου έμψυχου δυναμικού με τη χρήση των αναγκαίων τεχνικών μέσων και με στόχο την πρόληψη, την ετοιμότητα για την αποτροπή, καθώς και την αποκατάσταση σε περιπτώσεις καταστροφών.

Η σημερινή συνεδρίαση αφορούσε κυρίως στην προετοιμασία για τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή για πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις, παγετό, ετοιμότητα αιθουσών για ευπαθείς ομάδες κ.λ.π.

«Στόχος είναι να προλαμβάνουμε. Να προετοιμαστούμε για τη χειμερινή περίοδο. Να είναι όλες οι υπηρεσίες μας, με τα μέσα που διαθέτουν, σε ετοιμότητα, για να ανταποκριθούμε άμεσα και αποτελεσματικά σε ότι ανακύψει. Κυρίως όμως, να κινηθούμε με συνεργασία και συνεννόηση με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες εκτός δήμου», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *