Τουλάχιστον 1.500 κάτοχοι οχημάτων καλούνται να πληρώσουν ποσά της τάξεως των 75 και 85 ευρώ, ενώ έχουν καταβάλει τα τέλη ταξινόμησης και έχουν παραλάβει κανονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Η αναστάτωση προκλήθηκε σε εκατοντάδες κατόχους αυτοκινήτων στον Βόλο και τη Μαγνησία από ατομικές ειδοποιήσεις χρεών των Εφοριών Βόλου και Νέας Ιωνίας για την 1η άδεια κυκλοφορίας οχημάτων, που αγοράστηκαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία ήδη από τα έτη 2000 και 2001.

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βεβαιώσεις των οφειλών έγιναν μετά από έκθεση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας ότι για αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχουν βεβαιωθεί τα τέλη της άδειας κυκλοφορίας. Το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας έδωσε οδηγίες για τη βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών προκειμένου αυτά να μην παραγραφούν με το πέρας της 20ετίας.

Από την πλευρά τους, οι κάτοχοι των αυτοκινήτων ισχυρίζονται ότι έχουν πληρώσει αυτά τα χρήματα, όμως για να το αποδείξουν και να διαγραφούν τα οφειλόμενα ποσά θα πρέπει να προσκομίσουν τις σχετικές αποδείξεις και να ανατρέξουν στα φορολογικά στοιχεία που έχουν πριν από δεκαοχτώ και δέκα εννέα χρόνια. «Εχω πληρώσει αυτό το ποσό. Δεν προτίθεμαι να το καταβάλω εκ νέου», δήλωσε κατηγορηματικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ 57χρονος Βολιώτης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε κάποια παρέμβαση». Επρόκειτο για έναν από τους εκατοντάδες θιγόμενους στον Βόλο και στη Μαγνησία που έλαβαν τα μπιλιετάκια. Οι φορολογούμενοι αναζητούν να δουν τι έχει γίνει στις Εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας αλλά και στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών. «Μα πώς πήραμε τις πινακίδες κυκλοφορίας αν δεν είχαμε πληρώσει την άδεια;», διερωτήθηκε από την πλευρά του ένας 52χρονος Βολιώτης, που απευθύνθηκε επίσης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να διαμαρτυρηθεί για τις ατομικές ειδοποιήσεις χρεών.

«Το αυτοκίνητό του μου είναι αγορασμένο από το 2000 και επί δεκαεννέα χρόνια δεν είχαμε καμία ενημέρωση», προσθέτει, ακόμη. «Σας παρακαλούμε να φροντίσετε για την εμπρόθεσμη καταβολή φόρου του αφού η καταβολή δόσης μετά τη λήξης της προθεσμίας επιβαρύνεται με προσαύξηση 0,73 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης. Αν το ποσό της οφειλής υπερβαίνει τα 100 ευρώ, τότε πρέπει να προσκομίσετε προσωπική η τραπεζική επιταγή», αναφέρεται στις ατομικές ειδοποιήσει χρεών που αποστέλλουν οι Εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας. Οι αντιδράσεις για τα μπιλιετάκια είναι ποικίλες. Άλλος Βολιώτης με ατομική ειδοποίηση χρεών απευθύνθηκε στα Δικαστήρια Βόλου. «Δεν μπορείς να αγοράζεις αυτοκίνητο να το κυκλοφορείς και να μην έχεις άδεια. Δίνουν προθεσμία μέχρι τις 29 του μηνός για την αποπληρωμή. Δεν είμαι ο μόνος που βρίσκομαι στην ίδια θέση. Είναι πάρα πολλοί και πρέπει να διαλευκανθεί τι έχει γίνει», αναφέρει.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *