«Πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια στην πολιτική αντιπαράθεση και ειδικά όταν κάποιος το χοντραίνει. Βρίσκομαι εδώ για να ακουστώ από όλους και η παρουσία μου εδώ να δημιουργήσει την επιστροφή στην κανονικότητα», ανέφερε ο πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που στοχοποιήθηκε από πολλά κανάλια, διότι αρκετά από τα κανάλια που υπήρχαν τότε, όπως το MEGA, προσπαθούσαν να μας πείσουν πως τα μνημόνια ήταν ευλογία. Εγώ θέλω να παραδεχθώ πως και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθη, αλλά δεν έχει κάνει μόνο αυτός. Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλούσε ανασφάλεια σε καναλάρχες. Μέχρι προχθές οι καναλάρχες δεν πλήρωναν τίποτα, τώρα πληρώνουν με την απόφαση της κυβέρνησης μας. Προσπαθήσαμε να βάλουμε όρους στην τηλεοπτική αγορά, με κριτήριο την οικονομία.

Συγκρουστήκαμε για τις τηλεοπτικές άδειες και δημιουργήθηκε αυτό το κλίμα. Τώρα οι ιδιοκτήτες των Μέσων πληρώνουν ενώ δεν πλήρωναν τίποτα. Αν ίσχυε αυτά που έλεγαν για τις σχέσεις μας με τον κ. Καλογρίτσα δεν θα του παίρναμε την άδεια την επόμενη μέρα».

Στη συνέχεια υπήρξε άλλο ένα σημείο σύγκρουσης μεταξύ πρωθυπουργού και των δημοσιογράφων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε στον βασικό του στόχο, να βγει η χώρα από τα μνημόνια όμως ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος είχε την προσδοκία αυτό να γίνει πιο γρήγορα και πιο αναίμακτα», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε λέγοντας: «Να απολογηθώ όσο θέλετε, να κάνω την αυτοκριτική μου, αλλά ζητήσατε ποτέ από τον κ. Καραμανλή να απολογηθεί για τα ελλείμματα που άφησε; Από τον κ. Παπανδρέου που έλεγε λεφτά υπάρχουν;»

«Σας διαβεβαιώ» του απάντησε η Σία Κοσιώνη και ο Αλ. Παπαχελάς του θύμισε ντοκιμαντέρ του σταθμού με όσα έφεραν την Ελλάδα στην κρίση.

«Λειτουργείτε λες και η χώρα ξεκίνησε να υπάρχει το 2015. Μην ξεχνάτε ότι η χώρα τον Σεπτέμβριο του 2015 έγιναν εκλογές. Με τη συμφωνία πάνω στο τραπέζι. Το 2009, δεν γνώριζε. Το 2012 δεν γνώριζε;

Το 2015 όταν ανέλαβα είπα την αλήθεια στο ελληνικό λαό, ότι θα συγκρουστώ. Είναι άλλο να λες ψέματα και άλλο να προσπαθείς και να μην έχεις αποτέλεσμα. Πήγα όμως αμέσως σε εκλογές. Είπα στον ελληνικό λαό αυτό κατάφερα».

Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Σαμαράς εκείνη την εποχή όφειλε να ολοκληρώσει την 5η αξιολόγηση. Με επιλογή του δεν έκανε τίποτα για να την ολοκληρώσει. Επέσπευσε την εκλογή ΠτΔ, αφήνοντας άδεια τα ταμεία, ακριβώς γιατί στο μυαλό του είχε φτιάξει ένα σενάριο αριστερής παρένθεσης».

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *