Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής και να σταθμίσουν, να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τα προγράμματα των κομμάτων, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Απευθυνόμενος προς στους νέους ανθρώπους, ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αποφασίσουν με γνώμονα ποιος θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους. «Αν δεν στηρίξουν το δημοκρατικό σύστημα, έστω με τις απογοητεύσεις που μπορεί να δημιουργεί, με ποιον άλλο τρόπο μπορούν να υπερασπιστούν το παρόν και το μέλλον τους;», διερωτήθηκε.

Τόνισε ότι κορυφαίο ζήτημα των εθνικών εκλογών είναι το πώς θα ενισχυθεί η αντίληψη των πολιτών να συμμετάσχουν σε μεγαλύτερο βαθμό στις εκλογές, καθώς όπως είπε, μέσα στην πορεία των μνημονιακών χρόνων αμφισβητήθηκαν και αγνοήθηκαν ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, που είχαν κατακτηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες και αποδείχθηκε, ότι το δημοκρατικό σύστημα δυναμωμένο αποδίδει, ενώ αποδυναμωμένο αμφισβητεί ή δυστυχώς καταργεί δικαιώματα.

Επισήμανε, επίσης, ότι από τον Αύγουστο του 2018 η χώρα έχει περάσει σε ένα νέο οικονομικό, κοινωνικό και θεσμικό περιβάλλον, με την επανάκτηση σιγά- σιγά δικαιωμάτων, όπως οι συλλογικές συμβάσεις, τα κατώτατα ημερομίσθια, οι αποζημιώσεις των εργαζομένων όταν πτωχεύει μία επιχείρηση, με τη μείωση της ανεργίας κ.ά.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *