Από σήμερα, 1η Ιουλίου 2019,το πρόγραμμα κινητικότητας των νέων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας βρίσκεται σε ισχύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. Το «Work and Holiday Visa», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «θα αφορά από πεντακόσια παιδιά των δύο χωρών» και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Μιλώντας για τη σημασία της συμφωνίας αυτής, σημείωσε πως 500 νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν, για έναν ολόκληρο χρόνο, μια μοναδική εμπειρία κατά την οποία θα μπορούν να συνδυάσουν διακοπές και επαγγελματικές δράσεις.

Στη δήλωση του, ο υφυπουργός Εξωτερικών τονίζει πως ήταν από τα πρώτα θέματα που δρομολόγησε, όταν ανέλαβα τα καθήκοντα του και σημείωσε πως το είχε υποσχεθεί στην πρώτη του επίσκεψη στην ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας, αλλά και στις συζητήσεις που είχε με την αυστραλιανή κυβέρνηση στην Καμπέρα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε επίσης γνωστό πως προχθές στο Σύδνεϋ, στο περιθώριο της ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής David Coleman, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες λεπτομέρειες, διαπιστώνοντας ότι ξεπερνώντας πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια, δεν υπάρχει πλέον καμιά εκκρεμότητα για να γίνει η επίσημη έναρξη.

Ήδη στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σε πλαίσιο με τις σημαίες των δύο χωρών, υπάρχουν όλες οι σχετικές χρηστικές λεπτομέρειες. Το πλαίσιο αυτό είναι συνδεδεμένο και με το αντίστοιχο του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας.

Ο κ. Κουίκ εύχεται «καλή επιτυχία στα Ελληνόπουλα, που θα δράξουν αυτή την ευκαιρία και καλώς να ορίσουν στην Ελλάδα τα νέα παιδιά από την Αυστραλία!».

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *