«Στη Δυτική Αθήνα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές. Στις 7 Ιούλη ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να ναι ακόμη πιο ισχυρός. Στόχος το 40% του 2015», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίλιον.

Μέχρι τις 7 Ιούλη οφείλουμε ν’ αναδείξουμε το «αφανές» έργο της κυβέρνησης και το τι κάναμε, ανέφερε ο κ.Δραγασάκης:

– Χτυπήσαμε τη διαφθορά, χτυπήσαμε το «λάδωμα»

– Βάλαμε μπροστά την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου

– Δημιουργήσαμε προϋποθέσεις συνεργατικότητας στην οικονομία

«Στις εκλογές του Ιουλίου δεν έχουμε απλά τη ΝΔ απέναντί μας. Απέναντί μας έχουμε ένα ολόκληρο σύστημα συμφερόντων και ένα μπλοκ εξουσίας, πολιτικό, επιχειρηματικό, επικοινωνιακό. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε από το λαό, σε αυτόν στηριζόμαστε και σήμερα για τη νέα τετραετία.

Την Αναπτυξιακή Τράπεζα την πολέμησαν ισχυρά συμφέροντα αρχικά στο εξωτερικό και στη συνέχεια και μέχρι τέλους στο εσωτερικό της χώρας. Καταφέραμε όμως, έπειτα από πολλά εμπόδια και δυσκολίες, να ψηφίσουμε στη Βουλή την ίδρυσή της», ανέφερε.

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην μεσαία τάξη λέγοντας πως «η προοπτική για τη μεσαία τάξη δεν είναι οι απατηλές υποσχέσεις φορολογικού λαϊκισμού, αλλά η δημιουργία πραγματικών παραγωγικών διεξόδων για τους μισθωτούς, τους μικρούς/μεσαίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με όρους μέλλοντος και κριτήριο τις ανάγκες της κοινωνίας».

Αναφέρθηκε και στην παράνομες ενέργειες της Τουρκίας υπογραμμίζοντας πως « σήμερα, που βλέπουμε από που προέρχονται οι πραγματικοί κίνδυνοι για τη χώρα, μπορούν όλοι ν’ αντιληφθούν τη σημασία που έχει η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και επίλυση ενός ανοιχτού μετώπου δεκαετιών.

Αυτό που ορισμένα ΜΜΕ είπαν και πολιτικές δυνάμεις υπονόησαν για τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ από τον πρωθυπουργό είναι χυδαίο και εθνικά επικίνδυνο. Προτάσσουν τις πολιτικές σκοπιμότητές τους έναντι των συμφερόντων της χώρας».

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *