Πραγματικός πατριωτισμός είναι να θυσιάζεις τον εαυτό σου, το προσωπικό σου συμφέρον ακόμα και την ασφάλεια σου για να υπηρετήσεις στην πατρίδα. Και ο πραγματικός πατριώτης κρίνεται από τις θυσίες που έχει κάνει για να υπηρετήσει το λαό και την πατρίδα. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αποτελεί ένα περίλαμπρο παράδειγμα πατριώτη πολιτικού, έναν πραγματικό φάρο απέναντι σε πολλούς που έκαναν τον πατριωτισμό επάγγελμα και πολιτική καριέρα.

Ένας από τους λίγους πολιτικούς που όποτε ανέλαβε θέση εξουσίας έγραψε πραγματικά ιστορία, ενώ όταν χρειάστηκε να συγκρουστεί για το καλό της πατρίδας και του δημοσίου συμφέροντος, δεν υπολόγισε ούτε και την ίδια του την ζωή.

Η θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου και ακύρωσε μέσα σε μία νύχτα όλες τις αμφισβητούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες που χρόνιζαν από την εποχή του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου, πολύ πριν αυτοί οι δύο καταδικαστούν, είναι ενδεικτική της αξίας αυτού του μεγάλου πολιτικού. Ο λυσσαλέος πόλεμος που δέχτηκε από τα συμφέροντα με τα οποία συγκρούστηκε προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, έφτασε εκτός από την συντεταγμένη απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα μέσω συκοφαντιών, στην φυσική απόπειρα δολοφονίας του με την βόμβα του υποκόσμου να τον βρίσκει κατάστηθα και να δίνει την μάχη με τον θάνατο. Στην οποία βγήκε νικητής «από θαύμα», όπως είπαν οι ίδιοι οι γιατροί.

Ενώ θα μπορούσε εύκολα να κάνει καριέρα ως θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν δέχτηκε καν την σύνταξη που δικαιούτο ως θύμα τρομοκρατικής ενέργειας. Μοναδικό παράδειγμα στην μεταπολίτευση. Ήξερε καλά άλλωστε ότι με τι είδους συμφέροντα συγκρούστηκε και όμως δεν δίστασε ούτε στιγμή.

Είτε ως πρωταγωνιστής στην κεντρική πολιτική σκηνή είτε ως αυτοδιοικητικός, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε ως οδηγό του το δίκαιο και όχι την δύναμη. Ήταν ο μοναδικός εν ενεργεία βουλευτής που παραιτήθηκε για να διεκδικήσει τον Δήμο Πειραιά, όταν όλες οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν εκτός του δεύτερου γύρου. Ήταν και ο μοναδικός που κατάφερε να σπάσει την παντοδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου καταφέρνοντας να εκλεγεί δήμαρχος Πειραιά, ο πλέον πετυχημένος δήμαρχος όπως ομολογούν ακόμα και οι αντίπαλοι του.

Είναι ο δήμαρχος που κατάφερε να καθαρίσει τον Πειραιά από όλα αυτά που τον πληγώνουν. Τις συμμορίες των υπαίθριων αγορών, το λαθρεμπόριο, τα ναρκωτικά. Ήταν ο δήμαρχος που έκανε τον Πειραιά, την μοναδική πόλη χωρίς ούτε έναν άστεγο.

Σήμερα, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος βάζει πλώρη για ευρωβουλή. Και πραγματικά, η παρουσία του εκεί θα είναι εθνικό κεφάλαιο. Ένας άνθρωπος που έχει θυσιάσει τα πάντα για την πατρίδα, με την δύναμη του ευρωβουλευτή θα προσφέρει ακόμα περισσότερα. Θα υπηρετήσει την πατρίδα όπως μόνο αυτός ξέρει, και η Ελλάδα θα έχει μία δυνατή φωνή σε αυτό το σημαντικό κέντρο λήψης αποφάσεων.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *