Τα ηλεκτρονικά δεδομένα συνέδεσαν τον 35χρονο λοχαγό Νίκο Μεταξά με την εξαφάνιση και, όπως όλα δείχνουν, τη δολοφονία της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2017. Στα αρχεία του Νίκου Μεταξά,  βρέθηκαν η φωτογραφία της ταυτότητας της 29χρονης, αλλά και στοιχεία που καταδεικνύουν ότι είναι ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί της.

Της πήρε την ταυτότητα

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του »Πολίτη» η κοπιώδης προσπάθεια των ανακριτών του Γραφείου Διερεύνησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας έφερε αποτέλεσμα, το οποίο ωστόσο δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Η ενδελεχής εξέταση των στοιχείων που βρέθηκαν αποθηκευμένα στα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές του 35χρονου αξιωματικού οδήγησε σε συμπεράσματα, τα οποία στοιχειοθέτησαν άμεση σχέση του με τη Maricar. Το πιο σημαντικό από αυτά τα στοιχεία είναι η ταυτότητα της 29χρονης, την οποία ο Νίκος Μεταξάς είχε φωτογραφίσει και είχε αποθηκεύσει, άγνωστο για ποιους λόγους. Δεν έχει διευκρινιστεί αν η φωτογραφία της ταυτότητας είχε διαγραφεί και ανακτήθηκε με ειδικό λογισμικό που διαθέτει η Αστυνομία ή αν έμεινε «ξεχασμένη» στα προσωπικά του αντικείμενα.

Δεμένος

Πέραν της ταυτότητας, η άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων κατέδειξε ότι ο Νίκος Μεταξάς ως «Ορέστης» ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε με τη Maricar πριν χαθούν τα ίχνη της και πριν εξαφανιστεί για πάντα το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κινητό παρουσίαζε ενδείξεις ότι ενεργοποιείται και απενεργοποιείται το διάστημα μετά την εξαφάνιση, αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό να επιβεβαιωθεί. Οι ανακριτές κατέχουν επίσης πλήθος στοιχείων που συνδέουν τον Μεταξά με τη Maricar και, με δεδομένη την ύπαρξη δύο πτωμάτων, πιθανολογείται ότι έχει διαπράξει μία ακόμα δολοφονία.

Δεν υπάρχει πτώμα και δεν παραδέχεται

Χθες νωρίς το απόγευμα η Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως ο 35χρονος λοχαγός συνελήφθη εκ νέου ως ύποπτος για φόνο και απαγωγή τρίτης γυναίκας, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά είτε στο όνομα της γυναίκας είτε σε κάποιο στοιχείο που δικαιολογούσε το τρίτο ένταλμα.

Χωρίς πτώμα

Σήμερα ο Μεταξάς θα οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο για έκδοση εντάλματος προσωποκράτησης το οποίο θα λήγει την ημέρα που λήγουν και τα δύο προηγούμενα ώστε να οδηγηθεί εκ νέου για ανανέωση το Μ. Σάββατο.

Όπως ανέφεραν στον «Π» νομικές πηγές η προσπάθεια της Αστυνομίας να εξασφαλίσει νέο διάταγμα προσωποκράτησης για υπόθεση φόνου χωρίς να υπάρχει πτώμα θα είναι και μία νομική πρόκληση που ίσως δεν έχει αντιμετωπίσει -με τα ίδια χαρακτηριστικά – στο παρελθόν η κυπριακή δικαιοσύνη. Ενώπιον του δικαστηρίου θα τεθεί κυρίως μαρτυρία από ηλεκτρονική διερεύνηση και επ’ αυτών ο δικαστής θα αποφασίσει αν δικαιολογείται η κράτηση για σκοπούς διερεύνησης φόνου. Αν όχι τότε μένει το θέμα της απαγωγής. Τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα αν μέχρι σήμερα ο Μεταξάς ομολογήσει και τρίτη δολοφονία.

Ούτε κουβέντα

Μετά την αποκάλυψη των στοιχείων που συνδέουν τον 35χρονο με τη Maricar, ανακρίθηκε εκ νέου. Μέχρι αργά το βράδυ δεν ήταν συνεργάσιμος και δεν παραδεχόταν απολύτως τίποτα. Ίσως η στάση του αυτή να συνδέεται και με το ότι οι ανακριτές δεν ήταν σε θέση να του αναφέρουν την ανακάλυψη πτώματος, το οποίο είναι άγνωστο πού βρίσκεται. Μέχρι αργά το βράδυ γινόταν προσπάθεια να πειστεί να ομολογήσει κάτι που ίσως συμβεί όταν θα είχε μπροστά του όλα τα στοιχεία που δεν αφήνουν αμφιβολίες για την εμπλοκή του στην εξαφάνιση της Maricar.

Προσπάθεια παραπλάνησης

Φίλη της Maricar, μετά την εξαφάνισή της προσπάθησε να εντοπίσει τα ίχνη της, χωρίς ωστόσο να μπορεί να βρει την άκρη του νήματος. Με αναρτήσεις στο facebook ζητούσε πληροφορίες για τη Maricar, αναρτώντας και τη φωτογραφία της, με την ελπίδα ότι κάποιος την είδε ή άκουσε κάτι. Τόσο η φίλη όσο και η μητέρα της Maricar που βρίσκεται στην Κύπρο ζητούσαν να μάθουν τι έχει συμβεί, Καταγγελία έκανε στην Αστυνομία και ο εργοδότης της 29χρονης, χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Το μήνυμα

Οι ανησυχίες για την τύχη της γυναίκας εντάθηκαν από ένα μήνυμα που έλαβε η φίλη της από το τηλέφωνο της Maricar. Το μήνυμα ανέφερε πως θα πήγαινε στη Λήδρας με σκοπό να περάσει στα κατεχόμενα γιατί ήθελε να μείνει μόνη της. Σε δεύτερο μήνυμα υποστήριζε πως δεν μπορούσε να ζήσει «χωρίς αυτόν». Η ανησυχία προκλήθηκε γιατί το μήνυμα δεν ήταν γραμμένο, ούτε στο ύφος, αλλά ούτε στη διάλεκτο που χρησιμοποιούσε η Maricar και θεωρήθηκε ότι το είχε στείλει άλλο πρόσωπο που κατείχε το κινητό της τηλέφωνο.

Παράτολμος

Ο Μεταξάς, ως «Ορέστης», γνωρίζοντας πως η φίλη της Maricar την αναζητούσε και με αναρτήσεις στο facebook, ρίσκαρε και επικοινώνησε μαζί της με μήνυμα λέγοντας πως έχει πληροφορίες. Είχε προτείνει στη φίλη της Maricar να συναντηθούν με τον όρο να είναι μόνοι τους και όχι σε δημόσιο χώρο. Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ, γιατί η φίλη της 29χρονης εξέφρασε φόβους και είχε προτείνει όπως η συνάντηση γίνει στην παρουσία του φίλου της που θα τη συνόδευε, είτε σε δημόσιο χώρο, κάτι που δεν δέχθηκε ο «Ορέστης». Είχε προταθεί ως εναλλακτική λύση η επικοινωνία με βιντεοσυνομιλία, αλλά και πάλι ο «Ορέστης» δεν δέχθηκε, λέγοντας πως δεν έχει εμπιστοσύνη στα τεχνικά μέσα και επέμενε να γίνει προσωπική συνάντηση.

Αυτή η επικοινωνία αποτελεί ένα ακόμα επιβαρυντικό στοιχείο για τον 35χρονο, καθώς καταδεικνύει ότι γνώριζε για την τύχη της 29χρονης και προσπαθούσε να παραπλανήσει, αλλά και ενδεχομένως να μάθει αν υπήρχαν κάποια στοιχεία.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *