Σε χαμηλό επίπεδο τετραμήνου υποχώρησε σήμερα η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων, μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, την Παρασκευή, που άνοιξε και τον δρόμο για την έκδοση πενταετών ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρούσε 1,5 μονάδες βάσης στο 4,07%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι τιμές της Tradeweb, εν τω μεταξύ, έδειξαν ότι το πενταετές ομόλογο της χώρας διαπραγματευόταν στο 2,85%, κοντά στο χαμηλό εξαμήνου 2,83% της περασμένης εβδομάδας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(«div-gpt-ad-1539094545114-0»); });

Πηγές δήλωναν στο Reuters νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Ελλάδας σχεδίαζε την επάνοδο στις αγορές ομολόγων με μία πενταετή κοινοπρακτική έκδοση μετά την επίλυση της διαμάχης. «Γενικά, η Ελλάδα έχει ένα ισχυρό απόθεμα ρευστότητας, αλλά είναι πάντα καλό νέο, αν ένας εκδότης όπως η Ελλάδα μπορεί να εισέλθει στην αγορά» δήλωσε ο αναλυτής επιτοκίων της DZ Bank Ντάνιελ Λεντς, αναφερόμενος στη τελευταία συμφωνία βοήθειας της Ελλάδας με την Ευρωζώνη, που σημαίνει ότι η χώρα δεν βρίσκεται υπό πίεση να αντλήσει κεφάλαια στο άμεσο μέλλον. «Όλοι είναι ακόμη ανήσυχοι για τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία της Ελλάδας, αλλά μία νέα συμφωνία τώρα θα έδειχνε ότι βρίσκεται στη σωστή τροχιά για τη μελλοντική εξέλιξη» πρόσθεσε.

Τα ομόλογα της ΠΓΔΜ ωφελήθηκαν, επίσης, από τις εξελίξεις, αν και η μεγαλύτερη αντίδραση σημειώθηκε την Παρασκευή, με το ομόλογο σε ευρώ που λήγει τον Ιούλιο του 2021 να σημειώνει απόδοση 1,54%, τη χαμηλότερη 4,5 μηνών. Οι αποδόσεις των άλλων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης ήταν λίγο – πολύ αμετάβλητες, κυμαινόμενες κοντά στα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία συνεχίζονται και οι ανησυχίες για μία παγκόσμια εμπορική σύγκρουση συνεχίζονται.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *