Η Ελλάδα είναι μια χώρα που παρά την οικονομική κρίση, έχει μοναδικό ανθρώπινο κεφάλαιο και είναι πάντα «ανοιχτή» στις νέες τεχνολογικές τάσεις και καινοτομίες.

Αυτό σημειώνει σε άρθρο του στο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Χουάν Χοσέ Μάρκο.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(«div-gpt-ad-1539094545114-0»); });

Αναλυτικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το άρθρο με τίτλο: «British American Tobacco: Επενδύσεις και Καινοτομία στην Ελλάδα» αναφέρει τα εξής:

«Πιστή στη δέσμευσή της να στηρίξει την ελληνική οικονομία στην ανάκαμψή της, η British American Tobacco συνεχίζει να συμβάλλει στην Ελλάδα με τη δημιουργία 250 θέσεων εργασίας έως το τέλος του 2019, καθώς και με σημαντικές επενδύσεις τα επόμενα δύο χρόνια, ενισχύοντας τους Έλληνες λιανεμπόρους, προμηθευτές και εργαζόμενους και, παράλληλα, επεκτείνοντας περαιτέρω το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο στον Πειραιά. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια στρατηγική αγορά για τη British American Tobacco, τον κορυφαίο όμιλο προϊόντων καπνού παγκοσμίως και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώςστον κλάδο των ταχέως κινούμενων καταναλωτικών αγαθών (FMCG).

Η στρατηγική σημασία της Ελλάδας ενισχύεται από την απόφαση της British American Tobacco να φέρει το 2018 στην ελληνική αγορά τα Προϊόντα Επόμενης Γενιάς του ομίλου, ένα καινοτόμο χαρτοφυλάκιο προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, το οποίο περιλαμβάνει το προϊόν θερμαινόμενου καπνού glo, και το ηλεκτρονικό τσιγάρο Vype. Η κίνηση αυτή, καθιστά την Ελλάδα μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που διαθέτει ολόκληρη τη γκάμα των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς του ομίλου.

Η εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αλλαγές και την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για τη δημόσια υγεία δίνουν την ευκαιρία να γίνει ένα σημαντικό άλμα μπροστά, προς αυτή την κατεύθυνση: να παρέχουμε στους καταναλωτές προϊόντα με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο. Η κατηγορία αυτή αναπτύσσεται ραγδαία παγκοσμίως, χάρη στην τεχνολογική πρόοδο και καινοτομία, και η Ελλάδα, ανακάμπτοντας από την κρίση, αλλά πάντοτε με μεγάλες δυνατότητες, πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή κατά τη μετάβαση στη νέα αυτή εποχή.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα, που παρά την οικονομική κρίση, έχει μοναδικό ανθρώπινο κεφάλαιο και είναι πάντα «ανοιχτή» στις νέες τεχνολογικές τάσεις και καινοτομίες. Φυσικά, υπάρχουν εμπόδια, όπως η γραφειοκρατία και η δυσανάλογη φορολογία σε σχέση με την αγοραστική δύναμη της πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά η κοινή αποφασιστικότητα να στηριχεί η ελληνική οικονομία στην ανάκαμψή της, αποτελεί χρέος για περαιτέρω ανάπτυξη της παρουσίας μας στη χώρα, συμβάλλοντας σε αυτή την προσπάθεια.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί τη συνέχεια της σημαντικής συμβολής της British American Tobacco στην ελληνική οικονομία και κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Από το 2013, η εταιρεία έχει συμβάλει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στα κρατικά έσοδα, στηρίζοντας σημαντικά την ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης. Την ίδια περίοδο, έχει επίσης στηρίξει με 320 εκατομμύρια ευρώ τις ελληνικές επιχειρήσεις και με περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ τους Έλληνες αγρότες, αγοράζοντας περίπου το 20% βασικών ελληνικών ποικιλιών καπνού. Παράλληλα, το λανσάρισμα των νέων προϊόντων, θα αυξήσει σημαντικά τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο της British American Tobacco στον Πειραιά και θα στηρίξει περαιτέρω την επέκταση του λιμανιού. Το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο, που διακινεί μέσω του Πειραιά, προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε άλλες χώρες, αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά. Σήμερα, περίπου 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια έρχονται ετησίως από τα εργοστάσια της British American Tobacco στην Ελλάδα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *