Μια ανεπανάληπτη ελληνική επιτυχία! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ιστορίας της Μικροζυθοποιίας Πάρου που, με την κορυφαία σε γεύση 56 Isles Aegean Wit, κέρδισε τρία αστέρια, δηλαδή την υψηλότερη διάκριση στον διεθνώς καταξιωμένο βρετανικό θεσμό Great Taste Awards.

Πρόκειται για μια μπύρα με πραγματικά μοναδική ταυτότητα: αυθεντικές ρίζες στην κλασική πλούσια βελγική Wit, ιδανικά εναρμονισμένες με την παραδοσιακή Παριανή ψυχή και με βασικό συστατικό το περίφημο τοπικό κριθάρι, που ενσωματώνει άψογα τα υπέροχα αρώματα των εσπεριδοειδών και των μπαχαρικών του νησιού.

Οι Παριανές μπύρες που αντανακλούν τις ξεχωριστές προσωπικότητες των δημιουργών τους, αποσπούν μοναδικές για την Ελλάδα, παγκοσμίως κορυφαίες διακρίσεις για τις γεύσεις τους

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η ξανθιά απαλή 56 Isles Pilsner, η οποία στον περσινό διαγωνισμό κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που έλαβε ποτέ ελληνική μπύρα στα συγκεκριμένα βραβεία, στον φετινό διαγωνισμό απέσπασε δυο αστέρια, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη 56 Isles session IPA, ένα αστέρι!

Κριτές των διαγωνιζόμενων στα Great Taste Awards, που θεωρούνται τα Όσκαρ – ή το περίφημο Man Booker Prize- της γεύσης και, πάντως, αποτελούν «παράσημο» για εξειδικευμένες ποιοτικές παραγωγές τροφίμων και ποτών, ήταν, όπως κάθε χρόνο, 500 έμπειροι και επίλεκτοι κριτικοί γευσιγνώστες, σεφ, μάγειρες, εστιάτορες και παραγωγοί, καθώς και γνωστοί food editors απ’ όλο τον κόσμο.

Οι συμμετοχές είναι δεκάδες χιλιάδες –φέτος, για την ακρίβεια, πάνω από 12.000- οι διακρίσεις, αναλογικά, ελάχιστες ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του διαγωνισμού είναι ότι οι κριτές δοκιμάζουν χωρίς να γνωρίζουν τα προϊόντα, καθώς αφαιρούνται προκαταβολικά οι ετικέτες τους. Γι’ αυτό και κάθε αστέρι στα Great Taste Awards συνοδεύει τα βραβευμένα προϊόντα ως διαβατήριο αριστείας και υπεροχής, βασισμένο αποκλειστικά στην ποιότητα.

Όσο για την υπογραφή σ’ αυτήν την επαναλαμβανόμενη «συλλογή αστεριών», που συνιστά, ταυτόχρονα, μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για την κατηγορία της ελληνικής μικρής, «boutique» παραγωγής ζύθου, ανήκει σε δυο ανθρώπους, που αντιπροσωπεύουν την καλύτερη εκδοχή επιχειρηματικότητας της νέας γενιάς: τον Μαρίνο Αλεξάνδρου και τον Νικόλα Παυλάκη, οι ξεχωριστές προσωπικότητες των οποίων αντανακλώνται στα προϊόντα που δημιουργούν.

Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν στο Λονδίνο και τους οδήγησαν στη δημιουργία, το 2014, της Μικροζυθοποιίας Πάρου, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στις Κυκλάδες στον τομέα της μεταποίησης. Έχοντας ξεκινήσει με μια σχετικά μικρή παραγωγή, σήμερα προγραμματίζει και νέες επενδύσεις για να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Η απόφασή μας να επενδύσουμε στην Ελλάδα δεν είχε υπερβολικό συναίσθημα και, πάντως, καθόλου “φολκλόρ”», λέει ο συνιδρυτής Μαρίνος Αλεξάνδρου, που ζει μόνιμα στο Λονδίνο και διαθέτει πλέον αρκετή εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ώστε να επιχειρεί με επιτυχία σε διάφορους κλάδους της οικονομίας. «Πιστέψαμε εξαρχής στην αναπτυσσόμενη δυναμική της ελληνικής μικροζυθοποιίας και οργανώσαμε με γνώση και προσοχή ένα μακρόπνοο επιχειρηματικό σχέδιο, με τον Νικόλα στο τιμόνι του δημιουργικού και της παραγωγής και με εμένα αφοσιωμένο στο επιχειρησιακό κομμάτι και στη διαρκή διάνοιξη νέων προοπτικών».

Στόχος των ιδρυτών ήταν από την αρχή η κορυφή, με εφόδια την τόλμη στον πειραματισμό των γεύσεων, την πυξίδα ενός υγιούς business plan και τη συνετή ανατροπή των κλισέ, προκειμένου να δημιουργήσουν μπύρες με αναπάντεχες γεύσεις και στιβαρές ισορροπίες, που αντιπροσωπεύουν τον τόπο μας και «μιλούν» σε κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.

Είναι η συνταγή επιτυχίας που χαρακτηρίζει μια νέα γενιά επιχειρηματικότητας, η οποία τολμά να πιστέψει ξανά στην Ελλάδα και να δώσει φτερά στο μέλλον της. «Θέσαμε τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που διέπουν και τις δικές μας γευστικές επιλογές», τονίζει ο Νικόλας Παυλάκης, ο οποίος ζει μόνιμα στην Πάρο. «Βάλαμε στις μπύρες μας καρδιά από την Πάρο, αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα ως πατρίδα του πιο εκλεκτού κριθαριού και στόχο, τους γευσιγνώστες όλου του κόσμου, που ξέρουν ότι η υπεροχή δεν κρίνεται από την ετικέτα αλλά από την αυθεντικότητα και την ουσία».

.

loading…

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *