Στην κάνναβη έχει στραφεί το ενδιαφέρον του κολοσσού των αναψυκτικών Coca-Cola.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο «Bloomberg», η Coca Cola εξετάζει μία πιθανή συνεργασία με την καναδική εταιρεία Aurora Cannabis για την παραγωγή ποτών με κάνναβη.

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι σε διερευνητική φάση και δεν είναι ακόμα σίγουρο το εάν θα ολοκληρωθεί. Αν όμως τελικά οι δύο εταιρείες σφίξουν τα χέρια, τότε μία εταιρεία κολοσσός στο χώρο των ποτών θα έχει εντάξει το εν λόγω ναρκωτικό στη παραγωγή των ποτών της.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Coca-Cola δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για την ψυχοτρόπο ουσία τς μαριχουάνας «THC» αλλά για την cannabidiol «CBD», η οποία χρησιμοποιείται σε προιόντα ευεξίας.

Το προτεινόμενο προϊόν θα επικεντρώνεται στην ανακούφιση από φλεγμονές, πόνο και κράμπες,όπως αναφέρει το Bloomberg.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές εάν το προιόν θα τεθεί προς πώληση στις ΗΠΑ ή μόνο στον Καναδά όπου έχει την έδρα της Aurora Cannabis.

Η Coca-Cola αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα αναφορικά με τα σχέδιά της και τις συνομιλίες με την Aurora, εντούτοις, εξέδωσε την παρακάτω γραπτή ανακοίνωση:

«Δεν δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά στη μαριχουάνα. Μαζί με πολλούς άλλους στον κλάδο των ποτών, παρακολουθούμε στενά την ανάπτυξη της μη ψυχοτρόπου CBD ως συστατικού σε ποτά λειτουργικής ευεξίας σε όλο τον κόσμο. Ο χώρος εξελίσσεται γρήγορα. Επί του παρόντος δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση».

Η Coca-Cola για τον κλάδο της μαριχουάνας είναι ο πιο μεγάλος παραγωγός ποτών στον κόσμο – ειδικότερα, παράγει 1,9 δισεκατομμύρια από τις 60 δισεκατομμύρια μερίδες ποτού που καταναλώνονται καθημερινά.

Ταυτόχρονα, έχει επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στον κλάδο των ποτών τα τελευταία χρόνια, με προϊόντα όπως ο καφές, το τσάι, το εμφιαλωμένο νερό, τα αλκοολούχα ποτά, και άλλα.

Υπενθυμίζουμε πως, μόνο μία άλλη εταιρεία ποτών δραστηριοποιείται στον κλάδο της μαριχουάνας.

Η Constellation Brands, που ατέχει μερίδιο 9,9% στην καναδική εταιρεία μαριχουάνας Canopy Growth Corp. και σχεδιάζει να αναπτύξει η ίδια ποτά με κάνναβη), επιχειρεί να αποκτήσει ισχυρή παρουσία στον κλάδο.

.

loading…

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *