Μπορεί μια ομάδα στην Αγγλία που μετρά μόλις μερικούς μήνες ζωής να γίνεται πόλος έλξης για τα διεθνή ΜΜΕ, χωρίς να το προσπαθήσει ιδιαίτερα στον αγωνιστικό χώρο; Η απάντηση είναι μπορεί, ακόμη κι αν ο λόγος που έγινε διάσημη δεν έχει να κάνει με τη χώρα που εδρεύει, αλλά με την Ισπανία.

Ναι, μπορεί όλη αυτή η ιστορία να μοιάζει μπερδεμένη, αλλά εάν μπει στην εξίσωση το όνομα του Φρανθίσκο Φράνκο, του δικτάτορα της ιβηρικής χώρας, το κουβάρι κάπως ξετυλίγεται. Συγκεκριμένα, η Clapton CFC (ή στα ελληνικά Κλάπτον), έγινε παγκοσμίως γνωστή για το γεγονός ότι η δεύτερή της εμφάνιση είναι εμπνευσμένη από τον αγώνα ενάντια στους εθνικιστές κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, η οποία ήδη «ταξίδεψε» μέχρι την Ισπανία και έχει ήδη εξαντληθεί.

Η ομάδα του ανατολικού Λονδίνου έχει δεχθεί ήδη 5.000 αιτήσεις για την εμφάνισή της, η οποία είναι στα μωβ-κίτρινα-κόκκινα χρώματα των δημοκρατικών δυνάμεων που πολεμούσαν τον στρατό του Φράνκο, περίπου πριν οκτώ δεκαετίες. Επίσης, η εμφάνιση κοσμείται και από τρία αστέρια -το σύμβολο των διεθνών ταξιαρχιών που μετέβη στην Ισπανία για να πολεμήσει- καθώς και το σύνθημα «No Pasaran», ένα κατεξοχήν αντιφασιστικό σύνθημα.

«Ποτέ δεν περιμέναμε για τόσο δυναμική προβολή από τα ΜΜΕ», είπε στο Reuters ο παίκτης-προπονητής της Κλάπτον, Τζοφ Όκραν, μετά το τέλος του πρώτου παιχνιδιού της ομάδας στη νέα σεζόν.

.

loading…

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *