«Πάρα πολύ θετική εξέλιξη για τη χώρα μας, και κυρίως για τα δύο παιδιά και τις οικογένειές τους», χαρακτήρισε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β” Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, αλλά, όπως τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», «δεν συμφωνούμε με τους πανηγυρισμούς» ότι αυτό αποτελεί μια διπλωματική νίκη.

«Αν κρίνουμε και από δηλώσεις και κινήσεις των κυβερνητικών, του υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη, όπως δεν την περίμενε και η κυβέρνηση. Πιστεύω ότι και η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε, αφού τη Δευτέρα, μία μέρα πριν την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος «πάγωσε” τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Τουρκία για να την πιέσει να απελευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς. Άρα δεν υπήρχε καμία διπλωματική κινητικότητα για το θέμα», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης, επισημαίνοντας ότι «και προχθές ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι πίστευε πως η κράτηση των δύο στρατιωτικών θα διαρκέσει πολύ περισσότερο χρόνο».

«Νομίζω», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης, «ότι η πραγματικότητα επιβάλλει να τοποθετηθεί αυτό το τέλος της περιπέτειας των δύο στρατιωτικών σε ένα ευρύτερο πολιτικό, διπλωματικό πλαίσιο -ή παιχνίδι θα έλεγα- ορισμένες πτυχές του οποίου ξεπερνούν και τη χώρα μας γιατί όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο γεγονός πως η εξέλιξη αυτή συνδέεται άμεσα με την κλιμακουμενη ένταση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και τη διάθεση του Ερντογάν να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη».

Ερωτηθείς πώς θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να προβεί σε φοροελαφρύνσεις εφόσον έρθει στην εξουσία δεδομένου ότι υποστηρίζει πως μπαίνουμε σε ένα νέο μνημόνιο, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Σαφέστατα υπάρχουν και δεσμεύσεις, όμως οι όποιες δεσμεύσεις δεν είναι πανάκεια. Η ΝΔ, όντας κόμμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της ελεύθερης οικονομίας θα μπορέσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να προωθήσει έργα και αποκρατικοποιήσεις τα οποία είναι «παγωμένα” χρόνια, έτσι ώστε να κινηθεί η οικονομία και να δοθεί ο δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε τη φορολογία».

Είπε ακόμα πως τα προβλήματα στην οικονομία «σε συνδυασμό με τη δέσμευση για τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα που έχει αναλάβει η χώρα μας για τις επόμενες δεκαετίες, δημιουργούν απαισιόδοξες προοπτικές για τα επόμενα χρόνια και δεν δίνουν το δικαίωμα σε κανέναν από την κυβέρνηση να πανηγυρίζει καθαρή έξοδο στις αγορές και για μέρες πολύ καλύτερες ή καλύτερες μετά την 20η Αυγούστου».

Σε ό,τι αφορά την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως «αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι σαφέστατα υπάρχουν ευθύνες» και «παραλείψεις από αμέλεια, από ανικανότητα, από κακή εκτίμηση των πραγμάτων».

Σημείωσε δε, πως «το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το ότι υπήρχαν αυθαίρετα ή ότι τα αυθαίρετα ήταν η αιτία που χάθηκαν τόσες ζωές αυτό είναι αστείο».

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *