Ανακοίνωση για την διολίσθηση της Τουρκικής λίρας και τις όποιες επιπτώσεις από την ευρύτερη κατάσταση της Τουρκικής οικονομίας, εξέδωσε ο Όμιλος Fourlis

Ειδικότερα ο Όμιλος επισημαίνει τα εξής:

Ο Όμιλος μας δραστηριοποιείται στην αγορά λιανικής αθλητικών ειδών της Τουρκίας μέσω της 100% θυγατρικής εταιρείας INTERSPORT ATLETIK MAĞ. VE DIŞ TİC.A.Ş., με 24 καταστήματα INTERSPORT και 2 καταστήματα THE ATHLETE’S FOOT.

Τα βασικά μεγέθη της δραστηριότητας στην Τουρκία έχουν ως εξής:

Οι πωλήσεις το 2017 ανήλθαν σε TRY 73,7 εκάτ. (17,8 εκατ. ευρώ περίπου) ή 4,1% στο σύνολο των πωλήσεων του Ομίλου. Το EBITDA του 2017 ήταν αρνητικό TRY 2,9 εκάτ. (0,64 εκατ. ευρώ περίπου) σε σύνολο EBITDA 41,8 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένο επίπεδο Ομίλου. Ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων σε τοπικό νόμισμα μέχρι και σήμερα (2018) είναι διψήφιος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους 2017 και τείνει βελτιούμενος. Άνω του 85% των αγορών εμπορευμάτων γίνονται σε τοπικό νόμισμα. Ο δανεισμός της εταιρείας είναι αποκλειστικά σε τοπικό νόμισμα και αφορά χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης που δεν ξεπερνά τα TRY 10 εκατ. (1,5 εκατ. ευρώ περίπου). Όλες οι επενδύσεις έχουν γίνει με ίδια κεφαλαια.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Όπως είναι προφανές από τα ανωτέρω, οι επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη διολίσθιση της Τουρκικής Λίρας δεν έχουν ουσιώδη επίδραση στα αποτελέσματα και τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Fourlis. Αντιθέτως, μεσοπρόθεσμα, η αγορά της Τουρκίας παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες για την INTERSPORT, λόγω του μεγέθους της, των δημιογραφικών χαρακτηριστικών της και της δομής του ανταγωνισμού.

Ο Όμιλος και η INTERSPORT παρακολουθούν στενά της εξελίξεις στην Τουρκία και προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για ελαχιστοποίηση των βραχυπρόθεσμων αρνητικών επιπτώσεων, αλλά και μεγιστοποίηση των μεσοπρόθεσμων θετικών επιπτώσεων».

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *