Δεν ήταν καψόνι της Γερμανίας προς την Ελλάδα η απόφαση που πήρε το Eurogroup της περασμένης Πέμπτης, ήταν θέμα προσήλωσης στις αρχές, σχολίασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολίτικης Δημήτρης Βίτσας.

«Ο Τσακαλώτος είχε τη λύση στο τσεπάκι του» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η τυπολατρία στην Ευρώπη είναι βασική αρχή. «Ήταν ένα πάρα πολύ μικρό θέμα που εύκολα μπορούσε να λυθεί, οι υπουργοί οικονομικών ήταν έτοιμοι να το λύσουν» είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν περίμενε η καθυστέρηση στην αποδέσμευση της δόσης να γίνει από την Γερμανία αλλά από τις χώρες του Βίσεγκραντ.

Σημείωσε πάντως ότι δεν υπάρχει κάτι που να δημιουργεί πρόβλημα, έπρεπε να γίνουν κάποιες διαδικασίες στο γερμανικό κοινοβούλιο και χθες ο ESM ενέκρινε επί της Αρχής τα τελευταία 15 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει διαπραγμάτευση με βάση τα αποτελέσματα. Το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός είναι ένα επιχείρημα που να αξιοποιηθεί για παράδειγμα, είπε.

Παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας μετά από οκτώ χρόνια πάρα πολύ δύσκολα αλλά η επομένη μέρα δεν είναι η μέρα των χρυσών κουταλιών με πολιτική παροχολογίας. Κεντρικός μας στόχος είναι να μειωθεί η ανεργία και να ενισχυθούν αυτοί που έχουν περισσότερο πληγεί, επισήμανε ο κ. Βίτσας.

Μετά την 21η Αυγούστου η ελληνική κοινωνία μέσα στην Ευρώπη θα έχει να κάνει με τις αγορές. Μπορεί να μας κάνουν παρατηρήσεις αλλά στον βαθμό που είμαστε εντάξει με τους στόχους μας δεν θα μπορεί κανείς άλλος να μας πει τίποτα, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είπε ότι η ελπίδα γίνεται πραγματικότητα όταν εργάζεσαι γι αυτή. Το θέμα είναι να συνεχίσει η χώρα μας να πιέζει στην κατεύθυνση τα δυο αυτά παιδιά να γυρίσουν πίσω καθώς κρατούνται 4 μήνες και 15 ημέρες χωρίς να τους έχει αποδοθεί καν κατηγορία.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να τελειώσει. Με κάποιο γρήγορο τρόπο θα πρέπει η Τουρκία να τους επιστρέψει, είπε.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *