Οι εκλογές της Κυριακής ήταν άδικες από την προκήρυξή τους μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δήλωσε ο βασικός αντίπαλος του Ερντογάν για την προεδρική θέση, Μουχαρέμ Ιντσέ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, αποδέχεται τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, ενώ τόνισε ότι το καθεστώς στο οποίο εισέρχεται η Τουρκία από σήμερα είναι πολύ επικίνδυνο. «Το νέο σύστημα στην Τουρκία είναι καθεστώς ενός ανδρός αρχή», σημείωσε.

Ο Μουχαρέμ Ιντσέ, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, μετά τη νίκη του Ερντογάν με 52,5% στην προεδρική κούρσα. Ο ίδιος πήρε 31%.

Όπως υπογράμμισε, σύμφωνα με το Euro2day, δεν υπήρχε σημαντική διαφορά μεταξύ των επίσημων στοιχείων και αυτών που συνέλεξε το δικό του κόμμα. Το CHP και διεθνείς ομάδες δικαιωμάτων έχουν εκφράσει παράπονα για την άνιση προεκλογική καμπάνια στην Τουρκία.

Τέλος, είπε ότι θα εργαστεί για να αυξήσει την εκλογική του βάση, από τα 15 εκατ. ψήφους που πήρε στη χθεσινή διαδικασία, ενώ ζήτησε από τον Ερντογάν να είναι πρόεδρος «όλων» και όχι ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *