Ορατό είναι το ενδεχόμενο η πρωτιά στον 2ο Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου να κριθεί στις… κάρτες!

Αυτή τη στιγμή, Ισπανία και Πορτογαλία ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς, έχοντας ακριβώς τον ίδιο αριθμό τερμάτων: 4-3. Αν στα τελευταία τους παιχνίδια (Ισπανία-Μαρόκο, Πορτογαλία-Ιράν) νικήσουν με το ίδιο ακριβώς σκορ, τότε θα ισοβαθμήσουν στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς, χωρίς να μπορούν να διαχωριστούν με κανένα από τα έξι κριτήρια που προβλέπονται από τη FIFA: αριθμός βαθμών, διαφορά τερμάτων, περισσότερα γκολ, περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, περισσότερα γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Καθώς η μεταξύ τους αναμέτρηση έληξε ισόπαλη (3-3), όλα τα παραπάνω κριτήρια δεν θα σημαίνουν απολύτως τίποτα.

Ποιο είναι λοιπόν το επόμενο κριτήριο; Το fair play. Δηλαδή, το πόσες κίτρινες και κόκκινες κάρτες έχουν αντικρίσει οι παίκτες των δύο ομάδων. Αυτή τη στιγμή η Ισπανία έχει το προβάδισμα σε αυτό το κριτήριο, καθώς έχει δεχθεί μόνο μία κίτρινη κάρτα, ενώ η Πορτογαλία δύο.

Σύμφωνα με το point system της FIFA, κάθε κίτρινη κάρτα επιφέρει 1 βαθμό ποινής. Αν ένας παίκτης αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα οι βαθμοί ποινής γίνονται 3, ενώ αν είναι απευθείας κόκκινη κάρτα 4. Έτσι, Ισπανοί και Πορτογάλοι θα πρέπει να προσέξουν στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, όχι μόνο να κερδίσουν τους αντιπάλους τους, αλλά και να μη… χάσουν την ψυχραιμία τους.

Όσο για το τι θα γίνει στο ενδεχόμενο που οι δύο ομάδες ισοβαθμούν και σε αυτό το κριτήριο, τότε υπάρχει μόνο μία λύση: κλήρωση…

 

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *