Το παράνομο στοίχημα αποτέλεσε αντικείμενο κοινοβουλευτικής παρέμβασης του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε χειραγωγήσεις ποδοσφαιρικών αγώνων και συνακόλουθα επειδή οργιάζει το φαινόμενο του παράνομου στοιχηματισμού, από το οποίο στερείται το Κράτος ετήσια έσοδα της τάξης του 1,5 δις. ευρώ!

«Πρέπει να είναι κανείς αφελής για να πιστεύει ότι τα παιχνίδια στήνονται πλέον για αγωνιστικούς λόγους. Τα παιχνίδια χειραγωγούνται για στοιχηματικούς λόγους και μέσα από τα κέρδη σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες. Οι δικαστικές αρχές αναζητούν την πορεία του χρήματος (follow the money), όμως η ΕΠΟ δεν αντιδρά σε όλα αυτά -όπως προκύπτει και από την αναφορά της FIFA- για να αντιμετωπίσει την επιδημία των στημένων αγώνων. Έχει να κάνει με το ότι δεν μπορεί ή με το ότι δεν θέλει;» αναρωτήθηκε Νίκος Νικολόπουλος.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τονίζει ότι οι προσπάθειες της εισαγγελικής αρχής στο πεδίο ευθύνης της αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν εντοπιστεί πάνω από 1.000 ιστότοποι, ένα παράνομο δίκτυο διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών!

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής επικαλείται τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Χαρ. Βουρλιώτη, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, ο οποίος έχει εκδώσει εγκύκλιο-παραγγελία του προς τους εισαγγελείς Εφετών της χώρας και δι» αυτών στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού και της διεξαγωγής τυχερών παιγνίων χωρίς άδεια. Το φαινόμενο του παράνομου στοιχηματισμού στερεί από το κράτος ετήσια έσοδα της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *