Να κοιτάξουν μπροστά και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ κάλεσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας όσους νιώθουν εξαπατημένοι και απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας ταυτόχρονα σε ολόπλευρη ενίσχυση του κόμματος.

Μιλώντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» για «κάποιους σχηματισμούς στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς και τον λόγο ύπαρξής τους» είπε ότι το ΚΚΕ απευθυνόμενο σε εργάτες, άνεργους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, λαϊκά στρώματα μιλά για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του. «Γιατί αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να βαράς στον γάμο του Καραγκιόζη, να γυρίζεις πίσω ή να κυνηγάς απλώς την ουρά σου. Είναι η ώρα όσοι μένουν εγκλωβισμένοι σε τέτοιους σχηματισμούς να κάνουν τώρα το αποφασιστικό βήμα με το ΚΚΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και τη γραβάτα του πρωθυπουργού, απάντησε ότι η γραβάτα της δήθεν «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» θα «πνίξει» τον Αλ. Τσίπρα «γιατί ο ίδιος και η κυβέρνησή του, συνεχίζοντας στη ρότα των προηγούμενων, έχουν βάλει τη θηλιά στο λαιμό ενός ολόκληρου λαού». «Κι αυτή τη θηλιά σφίγγουν όχι μόνο οι εκατοντάδες νόμοι των μνημονίων που παραμένουν, τα θεόρατα πλεονάσματα, οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο, οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, αλλά και τα μέτρα που θα συνοδεύουν την όποια ρύθμιση του χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός, αλλά η προκλητική στήριξη του κεφαλαίου. Κι αυτά ο λαός τα ζει και αργά ή γρήγορα θα δώσει την απάντησή του» τόνισε.

Σχετικά με τη συμφωνία με την πΓΔΜ για το όνομα, ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει ότι «μπορεί ο πρωθυπουργός να δηλώνει περήφανος για τη συμφωνία, όμως εμείς ανησυχούμε ιδιαίτερα, γιατί ανοίγει ο δρόμος για την αποσταθεροποίηση στην περιοχή με την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση των θέσεων περί «μακεδονικής ιθαγένειας» και «μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν τα σπέρματα του αλυτρωτισμού». «Σε όσους θα τρέξουν να επαναλάβουν ότι «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ διασφαλίζουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή», τους θυμίζω ποιος και πώς οδήγησε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας» πρόσθεσε.  Αναφορικά με το αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τη δυνατότητα να εμποδίσει την τροπή των εξελίξεων και να μην φτάσουμε στις Πρέσπες επισήμανε ότι «στις Πρέσπες φτάσαμε γιατί ο βασικός στόχος της συμφωνίας ήταν η ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται και στο γραπτό κείμενο της συμφωνίας και μάλιστα στο δεύτερο άρθρο της. Αυτή την εξέλιξη δεν θέλει να εμποδίσει κανείς από το αστικό πολιτικό σύστημα, το αντίθετο».

Ερωτηθείς αν είναι τυχαία τα σοβαρά επεισόδια με πρωταγωνιστή την Χρυσή Αυγή κάθε φορά «που η κυβέρνηση καλείται να περάσει δύσκολες αποφάσεις» επισήμανε ότι όλη η πρακτική της Χρυσής Αυγής «απορρέει από τον χαρακτήρα της, η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική γιατί είναι ναζιστική». Και προσέθεσε ότι έχουν μεγάλες ευθύνες «όσοι την ανέχτηκαν τόσα χρόνια και όσοι ταξίδευαν μαζί της στο Καστελόριζο και όσοι κρατούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας μαζί της και όσοι ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού, για να πάρουν πίσω τις ψήφους που έχασαν». Τόνισε ότι πρέπει να τελειώσει η δίκη της Χρυσής Αυγής «όχι μόνο όσον αφορά σε κάποιους εκτελεστές-μέλη της, αλλά στην ίδια την εγκληματική ηγεσία αυτού του μορφώματος» σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αναμφίβολα τις δικές της ευθύνες, από τον Γενάρη του 2015 έως και σήμερα το 2018, για την καθυστέρηση αυτή και την συνολική ανοχή».

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *