Πολύ σημαντική για τη χώρα μας χαρακτηρίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης την απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, καθώς, όπως λέει, δόθηκαν επιτέλους διευκολύνσεις, για να μπορέσουμε να διαβούμε το κατώφλι των αγορών.

«Από την άλλη» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «υποχρεωνόμαστε σε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2,2% μέχρι το 2060, θα έχουμε αυστηρότερο σε σχέση με άλλες χώρες έλεγχο, και πολύ στενά περιθώρια ελιγμών για να ασκήσουμε πολιτική. Είναι φανερό δυστυχώς, ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν μπορεί να δημιουργήσει εκείνο το απόθεμα εμπιστοσύνης, που θα επέτρεπε μια πιο ελαφριά εκδοχή της εξόδου από τα μνημόνια, εκδοχή που θα οδηγούσε σε υψηλότερη ανάπτυξη».

Σε ό,τι αφορά στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ τονίζει πως η μη λύση δεν αποτελεί, σε καμιά περίπτωση, θετική εξέλιξη για τα εθνικά μας συμφέροντα και πως η κριτική από τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γεννηματά γίνεται με όρους πολιτικούς και όχι εθνικούς.

Για τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς σημειώνει πως δείχνουν μάλλον προδιαγεγραμμένες προς ένα πολιτικό διαζύγιο, και για το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει πως «το πλέον δυσάρεστο είναι ότι δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει το βηματισμό του και συνεπώς να δικαιώσει τους 212.000 ανθρώπους, που το τίμησαν συμμετέχοντας στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία».

Ο κ. Θεοχάρης φαίνεται πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει ενόψει των επόμενων εκλογών και αν θα προχωρήσει σε κάποια συνεργασία. Λέει, ωστόσο, στη συνέντευξή του, ότι οι πολιτικές προτάσεις είναι η δεξιά και η αριστερή και στον μεσαίο χώρο δεν υπάρχει κάτι πιστευτό. Χαρακτηρίζει αναγκαία περισσότερο από ποτέ μια τρίτη πολιτική πρόταση και πως χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κόμμα. Όσο για τις περιπτώσεις που ψηφίζει προτάσεις της κυβέρνησης δηλώνει ότι αυτό δεν σημαίνει πολιτική συμφωνία με την κυβέρνηση, αλλά συμφωνία με τους πολίτες.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *