Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ, εξέφρασε την πρόθεση της χώρας του να πάρει πίσω τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς για να τους δικάσει.

«Όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, είτε εντός είτε εκτός της χώρας δεν θα τους αφήσουμε. Εμείς θα τους πάμε αυτούς στο δικαστήριο και στο όνομα του λαού μας θα ζητήσουμε λογαριασμό. Όλοι και ο τρομοκράτης Γκιουλέν θα βγουν στο τέλος ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτό η Τουρκία θα το πετύχει. Εμείς αυτό θα το πετύχουμε, δεν υπάρχει διαφυγή», ανέφερε σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολού.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου ο Μποζντάγ συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της και η Ελλάδα δεν πρέπει να προσβληθεί από αυτό.

«Δεν πρέπει να Ελλάδα αισθανθεί προσβολή από αυτό. Εάν εσείς κάνετε κάτι εναντίον της Τουρκίας τότε ασφαλώς και η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της» είπε χαρακτηριστικά. «Στο σημείο που βρισκόμαστε οι πραξικοπηματίες προστατεύονται», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «παραβίαση του των κανόνων μεταξύ των δύο χωρών και τους διεθνούς δικαίου».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε επίσης ότι το θέμα δεν έχει σχέση ούτε με το ΝΑΤΟ, ούτε με την ΕΕ και πως είναι ένα διμερές θέμα με την Ελλάδα.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *