Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», 105,5, δήλωσε ότι: «Από το 2010 μέχρι το 2014, οι συντάξεις κόπηκαν 11 φορές πραγματικά, αφαιρέθηκαν 45 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους, αλλά από το 2015 αρχίζουν να λένε ότι «κόβονται οι συντάξεις» που δεν έχουν κοπεί ακόμη».

Παράλληλα, εξήγησε ότι αυτό που έχει συμβεί είναι η αύξηση της εισφοράς για τον ΕΟΠΥΥ και ο περιορισμός για τις συντάξεις μέχρι 2.000 ευρώ, αν είναι μία και μέχρι 3.000, αν είναι δύο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Άρχισαν να μιλούν για μειώσεις συντάξεων 40%, 30% – ο καθένας έλεγε ό,τι ήθελε και υποστήριζαν ότι θα είναι όλες κάτω των 1.000 ευρώ. Αυτό δεν επιβεβαιώνεται», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρόπουλος. Σχετικά με την πρόβλεψη στο νόμο Κατρούγκαλου για επανυπολογισμό, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι αντιμετωπίζεται με πρόθεση απάλυνσης εκείνων των διαφορών που είναι σημαντικές, ενώ έκανε λόγο για θεαματική αύξηση σε κάποιες περιπτώσεις συντάξεων, κυρίως, για όσους κατέβαλαν μεγαλύτερες εισφορές και έχουν περισσότερα χρόνια ασφάλισης.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *