Με προσωπικές φωτογραφίες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ προχώρησε σε προσωπική διάψευση των εικασιών που τον θέλουν να έχει έλθει σε ρήξη με τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν εξόρμηση στη Στρούμιτσα μετά τον καταιγισμό δημοσιευμάτων ότι υπάρχει διαφωνία για το θέμα του ονοματολογικού.

Ο Ζάεφ ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες που εικονίζουν τον ίδιο, τον Ντιμιτρόφ και τις συζύγους τους, προσθέτοντας με νόημα το σχόλιο: «Στην ίδια γραμμή». Οι δύο άνδρες, μάλιστα, απήλαυσαν το απόγευμά τους οδηγώντας γουρούνες στους δρόμους του χωριού όπου ο σκοπιανός πρωθυπουργός διατηρεί εξοχική κατοικία.

 

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν εκτιμήσεις ότι η καθυστέρηση στην τηλεφωνική επικοινωνία του Ζόραν Ζάεφ με τον Αλέξη Τσίπρα οφειλόταν σε διαφωνίες του Σκοπιανού πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος φερόταν να έχει υιοθετήσει πιο συντηρητική στρατηγική στη διαπραγμάτευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι δήλωσε ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και διαφωνίες στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή δημοσιεύματα σε ορισμένα Μέσα ενημέρωσης και τονίζει πως η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ενωμένη ασχολείται με την επίλυση των διαφορών, καθώς και για την ενίσχυση της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας των πολιτών της Δημοκρατίας.

«Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ και όλα τα μέλη της κυβέρνησης είναι σταθερά προσηλωμένοι και ασχολούνται με την ίδια, ενιαία γραμμή, για την επίλυση των διαφορών και την ενίσχυση της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας των πολιτών της χώρας», αναφέρει ο Μποσνιακόβσκι.

Η κυβέρνηση και όλα τα μέλη της ενεργούν από κοινού για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της Δημοκρατίας, την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και μέσα από τη διαδικασία αυτή την εξασφάλιση μιας καλύτερης ζωής για όλους τους πολίτες της χώρας, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πάντως ενώ η ελληνική ηγεσία ανέμενε τηλεφωνική επαφή μεταξύ του Ζόραν Ζάεφ και του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση της πΓΔΜ εξέδωσε μία ανακοίνωση, ανεβάζοντας κι άλλο το θερμόμετρο στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό.

«Είναι σημαντικό, να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη», αναφέρει με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, η οποία τονίζει πως παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης, η οποία θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της.

«Οι εικασίες περιφερειακών ΜΜΕ, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος», λέει η κυβέρνηση των Σκοπίων και τονίζει πως η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον και η συνεργασία στο μέλλον μόνον θα αυξάνεται.

На иста линија. :) pic.twitter.com/GYj4bnZY9C

— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) 10 Ιουνίου 2018

.trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *