Ένα αμερικανικό καταδιωκτικό F-15 συνετρίβη σήμερα στη θάλασσα στο νότιο τμήμα της Ιαπωνίας, μετέδωσαν ιαπωνικά ΜΜΕ, διευκρινίζοντας ότι ο χειριστής του μπόρεσε να σωθεί κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του και περισυνελέγη από τις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις.

Το περιστατικό επιβεβαίωσαν οι αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες σταθμεύουν στην Ιαπωνία με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν. Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής το ατύχημα επίσημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, συστήθηκε επιτροπή για να διενεργήσει έρευνα για το συμβάν.

🇺🇸 USAF F15 down – Okinawa

"According to officials of the Ministry of Defense, the F 15 fighter plane belonging to Kadena base of Okinawa «s US military Kadena crashed at around 6:30 am on the south side of Naha city"
https://t.co/9QR5JXGSTL pic.twitter.com/TiKzHbHZpa

— CivMilAir ✈ (@CivMilAir) June 10, 2018Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, το αεροσκάφος, που ανήκε στη δύναμη η οποία σταθμεύει στη βάση Καντένα, κατέπεσε 80 χλμ. νότια από τη Νάχα, την πρωτεύουσα του νησιού Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία.

Όπως μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK, ο χειριστής υπέστη κάταγμα στο πόδι.

Η Καντένα είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στην Ιαπωνία, χώρα όπου σταθμεύουν περίπου 47.000 αμερικανοί στρατιωτικοί.

Τα συχνά ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται αεροσκάφη και ελικόπτερα των αμερικανικών δυνάμεων, τα αδικήματα που προσάπτονται σε αμερικανούς στρατιωτικούς και η μόλυνση που προκαλούν οι βάσεις εξωθούν πολλούς κατοίκους να απαιτούν να φύγουν οι αμερικανικές δυνάμεις από το νησί.

Η ένταση που προκαλεί η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Οκινάουα έχει αυξηθεί και πάλι τα τελευταία χρόνια, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε εννοεί να εφαρμόσει ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο γα τη μεταφορά της βάσης Φουτένμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ από μια αστική περιοχή στην κεντρική Οκινάουα στην πιο αραιοκατοικημένη περιοχή Χενόκο, στο βόρειο τμήμα της νήσου.

.trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *