«Η διπλωματία είναι πολλή υπεύθυνη δουλειά, γιατί είναι υπεύθυνη για το μέλλον του τόπου μας και του λαού μας ώστε να μπορεί να την αφήσει κανείς να επανέλθει στα χέρια εκείνων που θεώρησαν ότι είναι κολπάκια και πλακίτσες» είπε ο υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο της συνέντευξή του απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα τονίζοντας: «Εμείς δεν παίζουμε, ούτε εξηγούμε τη διαπραγμάτευσή μας ως ένα παιχνίδι- καλαμπουράκι».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη πρόσφατα για τα ντοκουμέντα στον ΟΗΕ των παλαιότερων διαπραγματεύσεων και τις ευθύνες των κυβερνήσεων της αντιπολίτευσης ο Ν. Κοτζιάς τόνισε ότι ο ίδιος ουδέποτε εκβιάζει, και ότι το ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι «γιατί νοιώθουν εκβιαζόμενοι». Εξήγησε ότι δεν βγάζει τα ντοκουμέντα αυτά «για να μη γίνουμε ρεντίκολο εδώ στη χώρα» και ότι σε όσους τον αποκαλούν «προδότη» πως ο ίδιος απαντά ότι πρέπει να είναι «σεμνοί».

«Εγώ», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, «ρωτάω: πείτε μας, έχετε προτείνει ποτέ «Μακεδονία Σκοπίων» με εσωτερική χρήση στο όνομα «Μακεδονία»; Η κα Μπακογιάννη βγαίνει και λέει «δεν το είπαμε ποτέ». Και εγώ έχω ένα ερώτημα: θέλει να το πει για να με προκαλέσει να βγάλω τα ντοκουμέντα ή δεν το ξέρει; Το πρώτο το πιστεύω περισσότερο από το δεύτερο. Εγώ λέω: σεμνά παιδιά. Δεν θα κάνετε τις παρθένες, ότι δεν είχατε κάνει καμιά πρόταση και καμιά συμφωνία, διότι διαβάζουμε, υπάρχουνε τα ντοκουμέντα» είπε και συμπλήρωσε ότι το θεωρεί αυτό «θράσος». «Δεν τους προκαλώ ότι θα βγάλω τα έγγραφα, τους προκαλώ να σταματήσουν να λένε ψέματα» κατέληξε.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *