«Ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες» ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

«Η τυπική παύση του μνημονίου, που κατά το κυβερνητικό αφήγημα είναι έξοδος από τα μνημόνια, δεν είναι τίποτε άλλο από μια κλιμάκωση τς αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Είναι μια έξοδος που προϋποθέτει τη διατήρηση των μνημονιακών νόμων που θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα με τα μέτρα φοροεπιδρομής, με μέτρα που μεριμνούν μόνο για τη θωράκιση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων» πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε και για τις εξαγγελίες περί βιώσιμης ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι εκείνο που προωθείται είναι η όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις καπιταλιστικές οικονομίες, οι οποίες, μάλιστα, ετοιμάζουν το έδαφος για κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων. Επίσης, για την εξαγγελία της δίκαιης ανάπτυξης, ο κ. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε ότι όλα όσα μέχρι σήμερα έχουν ψηφιστεί και αυτά που ψηφίζονται τώρα, εκείνο που αναδεικνύουν είναι τη διεύρυνση της επίθεσης στα λαϊκά στρώματα.

Για το Μεσοπρόθεσμο, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ τόνισε ότι περιλαμβάνει νέα επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα, μεγάλες απώλειες με τις νέες μειώσεις στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου. Επίσης, μειώνονται τα αντίμετρα κατά 5,5 δισ. ευρώ σε σχέση με το περυσινό Μεσοπρόθεσμο. Ταυτόχρονα, όπως κατήγγειλε, η κυβέρνηση προωθεί μία άνευ προηγουμένου αναδιανομή υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, μειώνει το αφορολόγητο για τους μισθωτούς και τους συντελεστές για τα νομικά πρόσωπα. Συνεπώς, σύμφωνα με τον ίδιο, βρισκόμαστε μπροστά στην επόμενη φάση αναδιανομής της φτώχειας, την ώρα που μένει στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο θα απολαμβάνει ακόμη περισσότερα προνόμια.

«Κατακρεουργείτε τις συντάξεις. Επιτίθεστε στο ταμείο των δημοσιογράφων. Και στο Μεσοπρόθεσμο και στον πυρήνα του νομοσχεδίου η αγορά εργασίας κινείται στο επίκεντρο της αντιδραστικής λογικής σας» επισήμανε ο κ. Καραθανασόπουλος και υπογράμμισε ότι επιδεινώνεται η προστασία της κατοικίας, μετατρέπεται το υπερταμείο σε εγγυητή για την εξυπηρέτηση των δανείων του ESM και δεσμεύεται επί της ουσίας η δημόσια περιουσία, ενώ δεσμεύονται οι λογαριασμοί των φορέων του Δημοσίου.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *