Γαλαξίδι και Βόλος συγκαταλέγονται στις δώδεκα ομορφότερες πόλεις της νοτίου Ευρώπης, σε ειδικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Γαλαξίδι και Βόλος συμπεριλαμβάνονται στις δώδεκα ομορφότερες πόλεις της νοτίου Ευρώπης, σε ένα ειδικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

«Στα στενά δρομάκια του Γαλαξιδίου, τα αρχοντικά μαρτυρούν την ακμή της πόλης τον 19ο αιώνα ως ναυπηγικό κέντρο. Σήμερα, είναι ένα γοητευτικό, χαμηλών τόνων παραλιακό θέρετρο, σε ένα φυσικό λιμάνι περιτριγυρισμένο από βουνά. Οι πέντε παραδοσιακές πλατείες του οδηγούν στο υψηλότερο σημείο της πόλης – την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα για το Γαλαξίδι, ενώ προτρέπει τους αναγνώστες της να επισκεφθούν και τους Δελφούς που βρίσκονται σε απόσταση 33 χιλιομέτρων όπου μπορούν να θαυμάσουν το αρχαίο Μαντείο

Για τον Βόλο, η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για μια πανέμορφη πόλη στις βόρειες ακτές του Παγασητικού Κόλπου στην κεντρική Ελλάδα, με φόντο το Πήλιο. Ο Guardian παροτρύνει τους αναγνώστες να κάνουν τη βόλτα τους στην παραλία των Αργοναυτών αλλά και να επισκεφθούν τα χωριά του Πηλίου. Η εφημερίδα προτείνει επιπλέον βραδινή βόλτα στην παραλιακή και χαλάρωση στους πεζόδρομους, ενώ τονίζει πως η παραλία Αναυρος είναι τέλεια για μια βουτιά και έχει πολύ καλές ταβέρνες.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *