Τα πτώματα εννέα ανδρών βρέθηκαν στην καρότσα ανοικτού ημιφορτηγού, εγκαταλελειμμένου στο πλάι δρόμου στην Πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού, που σαρώνεται από κύμα βίας το οποίο συνδέεται με τη δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, ανακοίνωσε η πολιτειακή εισαγγελία το Σάββατο.

Εισαγγελείς διενεργούν έρευνα για τη δολοφονία των ανδρών, διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση. Οι σοροί, που εντοπίστηκαν περί τις 09:00 το Σάββατο κοντά στην πόλη Τίξτλα, πιστεύεται πως ανήκουν σε ομάδα ανδρών που εξαφανίστηκε κοντά στην πόλη και αγνοείτο από την Πέμπτη.

Crime wave in Mexico gets bloodier with 9 dead men in truck, Cancun execution https://t.co/nzJR2m7lDy #Dallas 📰 pic.twitter.com/y5llSHeMfK

— Bako.com (@Bakocom) May 6, 2018Από το 2007, όταν η κυβέρνηση ανέπτυξε τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας κηρύσσοντας τον «πόλεμο των ναρκωτικών», έχουν δολοφονηθεί πάνω από 200.000 άνθρωποι στο Μεξικό, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Πολιτεία Γκερέρο (νοτιοανατολικά), όπου εδρεύουν ορισμένοι από τους κυριότερους προμηθευτές ηρωίνης της αγοράς ναρκωτικών των ΗΠΑ, είναι ανάμεσα στις περιοχές της χώρας που πλήττονται σφοδρότερα από το κύμα βίας, καθώς τα αντίπαλα καρτέλ μάχονται για τον έλεγχο της παραγωγής και της διακίνησης.

.trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *