Οι Θάντερκατς (Thundercats) είναι αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων και προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1985. Αποτελείτο από 4 κύκλους επεισοδίων και μία τηλεταινία, η οποία προβλήθηκε το 1986, με τον συνολικό αριθμό επεισοδίων να ανέρχεται στα 130.

Υπήρξαν από τις πιο δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων των 80’s και αγαπήθηκαν από το τηλεοπτικό κοινό σε όσες χώρες προβλήθηκαν. Οι παραγωγοί είχαν προσλάβει μέχρι και ψυχολόγο, για να ελέγχει το σενάριο ώστε να περνάνε σωστά μηνύματα. Για τους λίγους, που δεν ξέρουν και πολλά για τους Θάντερκατς:Είναι μια ομάδα ανθρωπόμορφων αιλουροειδών με υπερφυσικές δυνάμεις από τον πλανήτη της Θαντέρα. H ιστορία ξεκινούσε με τους ήρωες να φεύγουν από τον πλανήτη τους έπειτα από μια μεγάλη έκρηξη.

Φεύγουν στο διάστημα αναζητώντας νέο πλανήτη, για να εγκατασταθούν (ο Τζάγκα, που είναι ο μεγαλύτερος όλων, αναλαμβάνει να οδηγήσει το σκάφος στην Τρίτη Γη, ενώ οι υπόλοιποι Θάντερκατς, η Τσιτάρα, ο Τάιγκρα, ο Πάνθρο, ο Γουάιλικατ, η Γουάιλικιτ, ο Σναρφ και ο έφηβος άρχοντας των Θάντερκατς, ο Λάιονο, ο οποίος παραμένει έφηβος, αλλά σε σώμα ενήλικου) και μπαίνουν σε χρονοκάψουλες, για να αποφύγουν τη φθορά του χρόνου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Τζάγκα πεθαίνει. Ο στόλος τους δέχεται επίθεση από τους εχθρούς τους, τα Μεταλλάγματα από τον πλανήτη Πλάνταρ, με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλα τα σκάφη τους εκτός από τη ναυαρχίδα. Σε αυτή βρίσκεται το ξίφος των οιωνών, το οποίο έχει το μάτι της Θαντέρα, που αποτελεί την πηγή δύναμης των Θάντερκατς.

dca5a97c4795cb64108ab09a7041d46b

Ταυτόχρονα φτάνουν στην Τρίτη Γη και τα Μεταλλάγματα. Στο καινούργιο τους σπίτι οι Thundercats δεν είναι ευπρόσδεκτοι, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με τον κακό μάγο που είχε μορφή μούμιας, Μαμ-Ρα, ο οποίος προσπαθεί να τους καταστρέψει με τη βοήθεια των Μεταλλαγμάτων και άλλων μοχθηρών δυνάμεων, για να σταματήσει την κυριαρχία τους στην Τρίτη Γη.

mummra

Mumm_Ra

Μια από τις χαρακτηριστικές σκηνές της σειράς ήταν όταν ο Λάιονο έβγαζε το σπαθί του και φώναζε «Thunder, Thunder, Thunder, ThunderCats HOOOOOOO!» και η δράση ξεκινούσε.

6022029845_26d3eb4d56

Το πρώτο επεισόδιο είχε τίτλο «Η φυγή» και προβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1985. Στα πρώτα επεισόδια οι χαρακτήρες παρουσιαζόταν γυμνοί, αλλά επειδή η εικόνα τους δεν ευχαρίστησε τους συντελεστές στα επόμενα επεισόδια τους έντυσαν με στολές που αρμόζουν σε όλους τους υπερήρωες. Δεκάδες παιχνίδια με τη μορφή των ηρώων κυκλοφόρησαν στην αγορά και έγιναν ανάρπαστα.

thunder_cats

Στην Ελλάδα προβλήθηκε πρώτη φορά το 1987 από την ΕΡΤ2. Κάθε βράδυ στις 8.00 τα παιδιά κάθονταν μπροστά από την τηλεόραση για να παρακολουθήσουν τον Λάιονο και την παρέα του να κατατροπώνουν τον κακό Μαμ-Ρα.

thundercats_jaga

 Τζάγκα (ο μεγαλύτερος και σοφότερος όλων)

cheta3jpg

Τσιτάρα

Tygra2

Τάιγκρα

Panthro

ο Πάνθρο

Wily_Kit_Wily_Kat

ο Γουάιλικατ και η Γουάιλικιτ

snarf

ο Σναρφ

8ad26e39e76efc44a88fd13f6ed19158
και φυσικά, ο έφηβος άρχοντας των Θάντερκατς, ο Λάιονο

Το τελευταίο επεισόδιο ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου 1989. Έκτοτε στην ελληνική τηλεόραση προβλήθηκε σε επαναλήψεις και απέκτησε φανατικό κοινό και από τις επόμενες γενιές. Το 2011 έγινε μια νέα σειρά animation με τα Thundercats, οι οποίοι είχαν κάνει πολλές αλλαγές στους ήρωες και το κοινό δεν ενθουσιάστηκε.

Επόμενο βήμα είναι η ιστορία των Thundercats να μεταφερθεί στον κινηματογράφο, όπως έχει συμβεί με πολλά κινούμενα σχέδια, που έκαναν πάταγο τη δεκαετία του ’80 και έγιναν μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *