Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας. Σχολιάζοντας τη θέση της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, ο τονίζει πως «ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει νέο κόψιμο συντάξεων και νέα μείωση του αφορολόγητου και πανηγυρίζει επειδή έχει υπερφορολογήσει τους πάντες και επειδή 650.000 εργαζόμενοι «ζουν» με 380 ευρώ το μήνα. Όμως, ο κ. Τσίπρας με τα λεγόμενά του δείχνει ότι δεν κατανοεί την πραγματικότητα και εμπαίζει τους Έλληνες. Κανένα από τα δυο δεν με εκπλήσσει, αφού έχουν επαναληφθεί» λέει χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Κικίλιας καταλογίζει ερασιτεχνισμό στην κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών, επισημαίνοντας πως αγνόησε τα μηνύματα που έστελνε η Τουρκία. Τονίζει πως το γεγονός ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν ακόμα φυλακισμένοι, είναι απόδειξη αναποτελεσματικότητας. «Εκείνο που έχω τονίσει επανειλημμένως, είναι ότι στις διεθνείς σχέσεις προέχει η στρατηγική πρόληψης και αποτροπής. Θα έπρεπε να οργανωθεί άμεση νομική και διπλωματική παρέμβαση υπέρ των στρατιωτικών μας από την πρώτη ώρα. Εμφατικά! Από τη στιγμή που χάθηκε η συγκυρία, είναι αναπόφευκτη η κωλυσιεργία» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο κ. Κικίλιας επισημαίνει πως είναι λάθος της κυβέρνησης που επανέλαβε τις διαπραγματεύσεις χωρίς να έχει εξασφαλίσει την εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού, την παραδοχή εκ μέρους των Σκοπίων ότι δεν υπάρχει «μακεδονικό έθνος» και τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *