Στην οικονομική πρόοδο της χώρας μας, αναφέρεται με άρθρο της η ιταλική ειδησεογραφική πύλη Linkiesta. Tο σχετικό άρθρο, έχει τον τίτλο «η αναγέννηση της Ελλάδας είναι ένα μάθημα για την Ιταλία».

Στην ανάλυση, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται ότι η αύξηση του ΑΕΠ, το 2018, «θα σπάσει το τείχος του 2% και το 2019 θα αγγίξει το 2,3%, με ποσοστό διπλάσιο από εκείνο της Ιταλίας, ενώ η ανεργία θα πέσει κάτω από το 20%». Όσο για τη σχέση ελληνικού δημόσιου χρέους – ΑΕΠ, η Linkiesta προσθέτει ότι σε ενάμιση χρόνο θα περιορισθεί στο 168,3%, με πρωτογενές πλεόνασμα του 4,5%.

«Ο ΟΟΣΑ πιστοποιεί σε έκθεσή του ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, ότι οι τρομερές θυσίες του ελληνικού λαού -μετά από μια άλλο τόσο τρομερή κρίση και η οποία έτυχε κάκιστης διαχείρισης από τους διεθνείς θεσμούς – δεν ήταν μάταιες», γράφει η ιταλική ειδησεογραφική πύλη.

Διαβάστε περισσότερα

Στην ανάλυση, υπογραμμίζεται ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα, όπως η παραγωγικότητα στον τομέα της εργασίας και το κατά κεφαλήν εισόδημα, που παραμένει κατά 25% χαμηλότερο από πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση.

«Αλλά τις ημέρες που η Αργεντινή κινδυνεύει να κατρακυλήσει προς έναν εφιάλτη μιας ακόμη χρεοκοπίας, η ανάκαμψη της Ελλάδας εμφανίζεται ως εξαιρετικά σταθερή», γράφει η Linkiesta.

Kαι παραθέτει επιπλέον στοιχεία, όπως την αύξηση των εξαγωγών με ετήσιο ρυθμό του 5%, τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων του δημοσίου, «τα οποία μέσα σε δυο χρόνια έπεσαν κάθετα από το 12% στο 4%», και τις προβλέψεις για αύξηση της εσωτερικής ζήτησης κατά 2,9%, αλλά και των δημοσίων δαπανών.

«Χωρίς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, βέβαια, όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά», υπογραμμίζει η ιταλική ειδησεογραφική πύλη. Και καλεί τους αναγνώστες της, «να μην στοιχηματίσουν κατά της πραγματοποίησης του ελληνικού θαύματος» και «να παρακολουθήσουν με μεγάλη προσοχή μια χώρα που ξανακερδίζει αξιοπιστία, φερεγγυότητα και το δικαίωμα να μπορεί να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον».

«Αφού υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα, για ποιό λόγο η Κάτω Ιταλία θα πρέπει να πιστεύει ότι δεν έχει καμία προοπτική;», διερωτάται, τέλος, με νόημα, ο αναλυτής της Linkiesta.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *