Με θετικό τρόπο σχολιάζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο βρετανικός Guardian. Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, το πλεόνασμα του προϋπολογισμού της Ελλάδας ξεπερνάει τον στόχο. Έτσι, η χώρα πετυχαίνει την επιδίωξη: στα 2,3 δισεκατομμύρια το πρωτογενές πλεόνασμα για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του ελληνικού ΥΠΟΙΚ, καθοριστική ήταν η συμβολή των φορολογικών εσόδων για την επίτευξη του πλεονάσματος.

Η κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο ένα πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, το οποίο -εξαιρουμένου του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους- θα έφθανε το 1,09 δισ. ευρώ. Το πλεόνασμα της κεντρικής κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει τους προϋπολογισμούς των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συμπερασματικά, σύμφωνα με τον Guardian και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν είναι το μέτρο που παρακολουθείται από τους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αλλά, παρά ταύτα, αποτελεί καλό δείκτη υγείας για τα οικονομικά της χώρας.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *