Το διοικητικό συμβούλιο της «The Weinstein Company» ανακοίνωσε χθες ότι το στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, σχεδιάζει να κηρύξει πτώχευση, έπειτα από την κατάρρευση των συνομιλιών για την πώληση του.

Όπως αναφέρουν διεθνή δημοσιεύματα, η εταιρία επεδίωκε μια συμφωνία που θα τη γλίτωνε από τη χρεοκοπία μετά τις κατηγορίες από 70 και πλέον γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις, περιλαμβανομένου και βιασμού, σε βάρος του κινηματογραφικού παραγωγού, Χάρβεϊ Γουάινστιν, πρώην προέδρου της και -κάποτε- ενός εκ των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Hollywood. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται ότι είχε ποτέ σεξουαλικές συνευρέσεις που δεν ήταν συναινετικές.

«Η The Weinstein Company βρισκόταν σε μια ενεργή διαδικασία πώλησης με την ελπίδα να διατηρηθούν περιουσιακά στοιχεία και θέσεις εργασίας», ανέφερε το διοικητικό συμβούλιο σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε εφημερίδες όπως η San Francisco Chronicle και η Los Angeles Times, τα οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Σήμερα, αυτές οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς την υπογραφή συμφωνίας», συμπληρώνεται.

Το διοικητικό συμβούλιο «δεν έχει άλλη επιλογή παρά να επιδιώξει τη μοναδική βιώσιμη λύση για να μεγιστοποιήσει την εναπομείνασα αξία της εταιρίας: μια διαδικασία συντεταγμένης χρεοκοπίας». Η εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει άμεσα τα σχέδια της μέσω κάποιας ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της ή ανάρτησης στο Twitter.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *