«Μπήκαμε από την προηγούμενη Τετάρτη σε έναν κύκλο, όπου με λάσπη στον ανεμιστήρα θα πηγαίνουμε και θα πάμε έτσι μέχρι τις εκλογές».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α» Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για δέκα πολιτικά πρόσωπα, που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση Novartis.

«Φοβάμαι ότι αυτό το πράγμα προαναγγέλλει και όλη την κατάσταση που θα ακολουθήσει, με ό,τι άλλο θα μπορέσει να σκεφτεί η κυβέρνηση και να φέρει μέχρι τις εκλογές, προκειμένου να αποπροσανατολίζει τον κόσμο» είπε ο κ. Γκιουλέκας.

«Είδαμε μία προσπάθεια της κυβερνητικής πλευράς να κατασκευάσουν οιονεί ενόχους και να προσπαθήσουν να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψη κάποιων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργών, πρώην υπουργών, ανθρώπων, που είχαν και την ευθύνη να χειριστούν υψίστου σημασίας υποθέσεις, με κάποιες μαρτυρικές καταθέσεις, κάποιων αγνώστων μαρτύρων προστατευομένων, που βασίζονται σε κάτι «πιθανολογώ», «άκουσα», «νομίζω», «έτσι πρέπει να είναι», σε εκτιμήσεις…» σημείωσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε πως επιχειρείται από την πλευρά της κυβέρνησης δημιουργία κλίματος πόλωσης «σε μία περίοδο που η Ελλάδα περνάει από πολύ δύσκολες καταστάσεις -με την όξυνση που υπάρχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις προκλήσεις από την Τουρκία, με το ζήτημα των Σκοπίων που είναι και αυτό ανοιχτό- κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι όλα αυτά θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με μία συναίνεση από τον πολιτικό κόσμο».

«Στην προκειμένη περίπτωση», συνέχισε, «ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας, επιδιώκει να ρίξει λάδι στη φωτιά, για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα καθημερινά του προβλήματα και να αρχίσει να ασχολείται η κοινή γνώμη με όλα αυτά τα οποία άκουσαν, εκτίμησαν και είπαν κάποιοι μάρτυρες, οι οποίοι δεν βασίζονται σε γεγονότα».

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τις εξελίξεις στην οικονομία, ο κ. Γκιουλέκας σημείωσε: «Δεν υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου έχει ψηφίσει το 4ο μνημόνιο κι όταν με το 4ο μνημόνιο έχει αποφασίσει να περικόψει τις συντάξεις των Ελλήνων πολιτών και έχει αποφασίσει να περικόψει και το αφορολόγητο από το 8.600 στα 5.600 ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι άνεργοι, μισθωτοί και χαμηλοσυνταξιούχοι θα πληρώσουν το «μάρμαρο» της «πρώτης φοράς Αριστεράς». Το να μιλάει η κυβέρνηση για έξοδο από τα μνημόνια αποτελεί πολιτικό θράσος, όταν η ίδια έχει ψηφίσει το τέταρτο μνημόνιο».

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *