Η Νέα Δημοκρατία θέλει λύση στο Σκοπιανό αλλά όχι σε βάρος της Ελλάδας, όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «αν δεν μπούμε στην ουσιώδη συζήτηση που είναι η αλλαγή του Συντάγματός τους, όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι το 2018 δεν είναι 2008 και πως «οι γεωπολιτικές συνθήκες του παρόντος χρόνου δεν εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για το ότι η Ελλάδα θα δεχθεί πολύ μεγάλη πίεση για τα Σκόπια».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι υπάρχει απόλυτη αναντιστοιχία του κοινού αισθήματος στη χώρα με τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης και γνωστοποιεί πως θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου. Κατηγορεί δε τον πρωθυπουργό ότι σε πολύ ευνοϊκότερες συνθήκες από εκείνες του 2008, χειρίστηκε το θέμα «με στόχο να διασπάσει τη ΝΔ και να δώσει ψήφους στον κ. Καμμένο. Αυτό ως αποτέλεσμα είχε να προχωρήσει σε αυτήν τη μυστική διπλωματία, σε αυτόν το δημόσιο τσακωμό με τον κ. Καμμένο και με την Εκκλησία, που, εν τέλει, οδήγησε στον σημερινό διχασμό του ελληνικού λαού. Άρα ο κ. Τσίπρας πια έχασε την ευκαιρία».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δηλώνει απολύτως βέβαιος ότι θα υπάρξει σε επόμενο χρόνο καλύτερη ευκαιρία στο Σκοπιανό, γιατί το μακροπρόθεσμο συμφέρον των Σκοπίων είναι να μπουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Άρα, αργά ή γρήγορα, αυτό θα το καταλάβουν κάποια στιγμή».

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *