Το μήνυμα ότι η οικονομική ανάκαμψη θα πρέπει να συνεχιστεί με πιο γρήγορους ρυθμούς, αλλά και η υπερφορολόγηση, που είναι από τα μεγάλα βαρίδια της πραγματικής οικονομίας, θα πρέπει να μειωθεί, έστειλε ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης.

Ο κ. Μαΐλλης απηύθυνε χαιρετισμό σε περισσότερους από 500 συμμετέχοντες, μεταξύ αυτών, μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι του πολιτικού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου, στελέχη τραπεζών και εκπρόσωποι συνδέσμων, επιμελητηρίων και φορέων της Ελλάδας και της Γερμανίας, στην Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση, που πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση, σημειώνεται σε πολλούς τομείς θετική πρόοδος και γι’ αυτό παγιώνεται ένα κλίμα αισιοδοξίας. Το ΑΕΠ είχε θετικό πρόσημο 1,3%, η βιομηχανική παραγωγή 4,4% οι εξαγωγές 15,5%, ο τουρισμός 10%.

«Βλέπουμε, όχι μόνο οι εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά και Εταιρείες-Μέλη μας να βελτιώνουν συνεχώς τα αποτελέσματα τους», διαπίστωσε ο κ. Μαΐλλης, χωρίς, ωστόσο, να παραλείψει ότι: «θα πρέπει να γίνουν πράξη οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, να βγούμε στις αγορές με τον πιο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο και να ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και ελάφρυνση του χρέους».

Αναφερόμενος στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τόνισε ότι και για το 2018 ο φορέας θα παραμείνει στο πλευρό των 820 μελών του και θα δώσει το παρόν με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τη σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτριος Παπαδημητρίου.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *