Ίσως κάποιες φορές να έχετε κάνει τη σκέψη ότι θα θέλατε να επιστρέψετε για λίγο στο παρελθόν, για να δείξετε στον νεότερο εαυτό σας ποιες είναι οι σωστές επιλογές.

Υπάρχουν κάποια συμπεράσματα για τη ζωή που αργά ή γρήγορα τα βλέπουμε. Δυστυχώς όμως δεν τα γνωρίζαμε νωρίτερα. Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, εμείς σας παρουσιάζουμε παρακάτω, 15 πολύτιμες συμβουλές που κάθε άνθρωπος θα έδινε στον νεότερο εαυτό του αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω.

Μη δειλιάζετε μπροστά σε τίποτα, μην στρεσάρετε τον εαυτό σας και μην σκέφτεστε ότι ο κόσμος είναι κακός και πως κανείς δε σας αγαπάει. Στην πραγματικότητα όλα είναι μια χαρά!
Σταματήστε το κάπνισμα, ή το καλύτερο θα ήταν να μην το αρχίζατε ποτέ.
Κοιμηθείτε 7 ώρες κάθε βράδυ. Δε χρειάζεται να φτάνεται τον εαυτό σας στα άκρα γιατί δεν είστε σούπερ ήρωας!

Θα ήθελα να συμβουλεύσω τον εαυτό μου να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις επιθυμίες, τους στόχους και τα όνειρά του. Να σκέφτομαι πάντα τον εαυτό μου πρώτα. Ήταν στην εφηβεία μου ότι άρχισα να αγνοώ τις επιθυμίες μου και τώρα είναι δύσκολο για μένα να εκφράσω αυτό που θέλω. Μερικές φορές νιώθω αμηχανία να πω ότι μου αρέσει κάτι.
Θα ήθελα να συμβουλεύσω τον εαυτό μου να διαβάζει και να μελετά πιο σκληρά γιατί, όπως αποδείχθηκε, έπρεπε να καλύψω πολλά κενά ως ενήλικας. Όλα πρέπει να γίνονται εγκαίρως. Είναι πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό να μαθαίνετε μια ξένη γλώσσα σε νεαρή ηλικία από ό, τι όταν είστε 30. Η εκπαίδευση σημαίνει πολλά στη ζωή.
Να προετοιμαστώ καλύτερα για τις εξετάσεις εισόδου στο πανεπιστήμιο για να επιλέξω όποια σχολή θέλω κι όχι όποια τύχει.
Να μην ξοδεύω τόσα πολλά χρήματα σε διάφορα άχρηστα πράγματα.

Να εκτιμώ τα νιάτα μου. Είναι τα πιο όμορφα χρόνια που ποτέ δε θα επιστρέψουν. Απολαύστε την ελευθερία, παίξτε, περπατήστε, απολαύστε τη ζωή σας. Αργότερα θα τα θυμάστε και θα σας βοηθήσει πολύ στην κατανόηση και στο μεγάλωμα των παιδιών σας.
Να μην ανησυχείτε τόσο πολύ για τις σπουδές, τα εξάμηνα, τις εξετάσεις. Αν και θα χρειαστείτε το πτυχίο σας, τα πράγματα θα πάνε καλά αν δεν αγχώνεστε. Μην φοβάστε να υποβάλετε αίτηση για διάφορα συνέδρια, υποτροφίες, προγράμματα κατάρτισης. Είναι όλα ευκαιρίες! Εργαστείτε και μάθετε από εκείνους που σας εμπνέουν με το παράδειγμά τους.
Φορέστε ένα καπέλο, ένα ζεστό εσώρουχο και δύο ζευγάρια κάλτσες το χειμώνα. Διαφορετικά, θα παγώσετε και θα κρυώνετε πάντα.
Ακούστε τους γονείς σας και προσπαθήστε να μην τους προσβάλλετε.

Μην παίρνετε τόσο στα σοβαρά όσα λένε τα μέλη της οικογένειάς σας ο ένας για τον άλλον. Ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις για τη ζωή. Οι ενήλικες είναι τόσο προκατειλημμένο όσο και οι έφηβοι.     

 

Να είστε προσεκτικοί με τις προσωπικές σας πληροφορίες, ως προς την ασφάλειά τους. Είναι καλύτερα να διαγράψετε ορισμένα αρχεία ή να μην τα δημιουργήσετε ποτέ. Και ορίστε κωδικούς πρόσβασης στον υπολογιστή σας και στο κινητό σας τηλέφωνο.
Χωρίστε μαζί του τώρα και ξεχάστε τον για πάντα.
Θα δώσω στον εαυτό μου μόνο αυτή τη συμβουλή: να είστε ο εαυτός σας και να ακολουθείτε το όνειρό σας, ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό. Αυτή είναι η ζωή σου κι όχι των γονιών σου ή των φίλων σου. Θα τη ζήσεις. Αν ήσουν λίγο πιο επίμονος και πεισματάρης, όλα ίσως να ήταν διαφορετικά τώρα.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *