Η Βόρεια Κορέα ζήτησε να διεξαχθούν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στο χωριό Πανμουντζόμ συζητήσεις για την αποστολή αθλητών της τον επόμενο μήνα στη Νότια Κορέα με την ευκαιρία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιοντσάν, ανακοίνωσε μέσω μηνύματός του το νοτιοκορετικό υπουργείο Ενοποίησης.

Αξιωματούχος του υπουργείου επεσήμανε σήμερα ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτό το αίτημα της Πιονγκγιάνγκ, η οποία ζήτησε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στον Οίκο της Ειρήνης στη νοτιοκορεατική πλευρά της αποστρατικοποιημένης περιοχής μεταξύ των δύο χωρών.

Το μήνυμα του υπουργείου Ενοποίησης δημοσιεύθηκε αφού αντιπροσωπείες από τις δύο Κορέες συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα για να συζητήσουν την αποστολή ενός θιάσου παραστατικής τέχνης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν τις συνομιλίες σχετικά με τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στις αθλητικές αυτές εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερα από δύο χρόνια εντάσεων.

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα θα έχουν επίσης συνομιλίες στις 20 Ιανουαρίου υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίες θα είναι ανεξάρτητες από τις διακορεατικές.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *