Μια μητέρα με χιλιάδες όγκους σε όλο το δέρμα της έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να τους αφαιρέσει.

Η 46χρονη Libby Huffer,  πάσχει από μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται νευροϊνωμάτωση, η οποία προκάλεσε το σχηματισμό περισσότερων από 5.500 όγκων στο δέρμα της.

Η μητέρα, από το Fort Wayne της Indiana, έκανε το 2016 μια χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τους όγκους, μετά από μια εμφάνισή της στο The Doctors. Φέτος θα υποβληθεί σε μια δεύτερη επέμβαση για να αφαιρέσει τους επιπλέον όγκους στο πρόσωπο και το λαιμό της και να εξομαλύνει την εμφάνιση του δέρματός της.

Οδυνηρή: Η Libby Huffer, 46 ετών, πάσχει από μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται Νευροϊνωμάτωση, η οποία προκάλεσε περισσότερους από 5.500 όγκους να σχηματιστούν στο δέρμα της

“Θα αφαιρέσουμε περισσότερους όγκους από το πρόσωπο και το λαιμό της και θα βελτιώσουμε τις ουλές και τη συνολική εμφάνιση του δέρματός της με τη χρήση λέιζερ,” δήλωσε ο Δρ. Andrew Ordon.

Εικόνες της διαδικασίας δείχνουν τους γιατρούς να αφαιρούν όγκους από το πρόσωπο της Libby και να εκτελούν τη θεραπεία με λέιζερ.

Μετά από μια εξαντλητική ανάκαμψη, η μητέρα έκανε μια τεράστια αλλαγή, η οποία συγκίνησε την κόρη της, Lindsey.

Θεραπεία: Η μητέρα είχε χειρουργική επέμβαση το 2016 για να αφαιρέσει τους όγκους, μετά από μια εμφάνιση στους Γιατρούς. Επέστρεψε στο πρόγραμμα για μια δεύτερη διαδικασία (απεικονίζεται)

Η Libby ήταν 5 ετών όταν διαγνώστηκε με νευροϊνωμάτωση τύπου 1, μια σπάνια δερματική ασθένεια που προκαλεί μη καρκινικούς όγκους.

Η κληρονομική ασθένεια, από την οποία υπέφεραν επίσης η μητέρα και η γιαγιά της, επηρεάζει περίπου έναν στους 3.000 με 4.000 ανθρώπους στον κόσμο.

Η Libby αγωνίζεται με χρόνιο πόνο και κνησμό ως αποτέλεσμα της ασθένειας, η οποία έχει επίσης εξασθενήσει τον ύπνο της.

Βοηθώντας: Η Libby, από το Φορτ Γουέιν, Ιντιάνα, είχε μια άλλη διαδικασία για να αφαιρέσει επιπλέον όγκους στο πρόσωπο και το λαιμό της και να εξομαλύνει την εμφάνιση του δέρματός της

Η μητέρα ανέφερε πως ζούσε μια ευτυχισμένη και φυσιολογική ζωή μέχρι τα εφηβικά της χρόνια, όταν άρχισαν να αναπτύσσονται εκατοντάδες ανωμαλίες στο δέρμα της.

Μετά το πρώτο ξέσπασμα, στιγματίστηκε από ανθρώπους που νόμιζαν ότι έπασχε από κάποια μολυσματική ασθένεια.

Τα σχόλια ήταν τόσο άσχημα που άλλαξε το όνομά της από Elizabeth σε Libby για να αποφύγει το bullying.

Σε εξέλιξη: Τα πλάνα της διαδικασίας δείχνουν ότι οι γιατροί αφαιρούν όγκους από το πρόσωπο του Libby και εκτελούν θεραπεία με λέιζερ

Το 1993, ενώ ήταν έγκυος στην κόρη της, οι ορμόνες της Libby προκάλεσαν τον πολλαπλασιασμό των όγκων της.

Μέχρι το Νοέμβριο του 2016, είχε υποβληθεί σε δέκα επεμβάσεις για να απομακρύνει τους όγκους, αλλά η χειρουργική επέμβαση απέτυχε και μερικοί από τους όγκους είχαν αυξηθεί, ωθώντας τον Libby να αναζητήσει εξειδικευμένη θεραπεία.

Διαδικασία: Η χειρουργική επέμβαση ακολουθήθηκε από μια εξαντλητική ανάκαμψη, μετά την οποία η μητέρα υποβλήθηκε σε ένα makeover πριν από την μεγάλη αποκάλυψή της

“Οι όγκοι στην πλάτη μου προκαλούν χρόνιο πόνο, τα πόδια μου με τσούζουν όλη την ώρα, πράγμα που με δυσκολεύει στον ύπνο, ακόμα κι αν έχω πάρει 13 διαφορετικά φάρμακα,”είπε.

“Μπορούν ακόμη και να με πονέσουν σε απλά πράγματα όπως μια αγκαλιά ή ακόμα και αν το νερό πέσει με δύναμη στο δέρμα μου.”

“Έχω δεχθεί bullying σε όλη μου τη ζωή λόγω των εξογκωμάτων σε όλο το δέρμα μου.”

“Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, φορούσα μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια, αλλά πρόσφατα άρχισα να δείχνω περισσότερο από το δέρμα μου. Προσπαθώ να μην το αφήνω να με επηρεάζει.”

Παρελθόν: Η Λίμπι ήταν πενταετής όταν διαγνώστηκε με Νευροϊνωμάτωση Τύπου 1, μια σπάνια δερματική ασθένεια που προκαλεί μη καρκινικούς όγκους

“Εύχομαι να έρθει η μέρα που να μη με νοιάζει το πώς θα φαίνομαι ή αν τα ρούχα θα κρύβουν τα εξογκώματά μου.”

Τα παιδιά των ανθρώπων με νευροϊνωμάτωση έχουν 50% πιθανότητες να κληρονομήσουν αυτή την πάθηση.

“Όταν ήμουν παιδί ανησυχούσα για το μέλλον μου και για το πώς θα ήμουν όταν μεγάλωνα,” πρόσθεσε η Libby.

Κάθε πτυχή της ζωής του Libby έχει επηρεαστεί από την κατάσταση αυτή, από τις συνεντεύξεις της για δουλειά μέχρι και το να βρει τον έρωτα της ζωής της.

 Libby Huffer, from Indiana, suffers from a rare condition that causes thousands of tumours to grow all over her body

“Μετά το κολέγιο, χρειάστηκαν δύο χρόνια για να βρω μια αξιοπρεπή δουλειά, πέρασα από πολλές συνεντεύξεις που δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα και ανησυχούσα ότι ήταν εξαιτίας της εμφάνισής μου.”

“Σήμερα είμαι άνεργη και ανίκανη να δουλέψω εξαιτίας του πόνου που νιώθω όταν στέκομαι όρθια για ώρα, όλα προκλήθηκαν από την κατάστασή μου.”

“Δεν έχω κάποια σχέση εδώ και οκτώ χρόνια, οι άντρες φοβούνται να με προσεγγίσουν και οι σχέσεις μαζί τους δεν φαίνονται μακροπρόθεσμες.”

Η μητέρα εξήγησε ότι το μόνο που θέλει είναι να την αντιμετωπίζουν όπως όλους τους άλλους, προσθέτοντας: “Εύχομαι οι άνθρωποι να μιλούν με μένα όπως θα έκαναν με οποιονδήποτε άλλο και όχι σαν να είμαι τέρας, αυτό με κάνει να αισθάνομαι πραγματικά άβολα.”

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *